Sushirestauranten Anaba i Toldvagtsbygningen har fået sin første Michelinstjerne. Og det var på tide, mener flere.
Mandag 16. juni uddelte Michelinorganisationen nye stjerner til restauranter i Norden, og i Danmark fik seks restauranter deres første stjerne. Heriblandt Anaba, hvor kok og indehaver Mads Battefeld modtog stjernen ved et awardshow i Anneberg i Odsherred.
Foto: Mads Battefeld sammen med assisterende køkkenchef Machu Kojima. (Facebook)
“We are so excited, happy and honoured to be awarded a Michelin star by @michelinguide in Odsherred this evening – thank you to the entire team, our wonderful guests and regulars! Thank you ,” skriver Mads Battefeld på facebook.
Gæst har været der 60 gange
“Jeg tror, stjernen er vigtigere for vores gæster end for os. Jeg lægger vægt på, at folk bliver ved med at komme tilbage til os. Vi har en gæst, der har besøgt os 60 gange de seneste seks år, og vi har flere, der har været her over 20 gange. Det er det vildeste for mig, for det er folks penge, de vælger at lægge hos os, og det er jeg vildt taknemmelig for, fortæller Michelin-kokken til TV2 Østjylland.
“Nu skal vi drikke så meget som muligt, inden vi kører til København. Der er lidt arbejde, der venter i morgen, men så skal vi mødes med personalet og feste videre”, lyder det fra Mads Battefeld.
Akmé burde også have fået
Michelinstjernen var på en måde ventet, og Mads Battefeld var også blevet inviteret til awardshowet forinden.
“Jeg spotter også, at Mads Battefeld for første gang er inviteret med til Michelin-stjerne uddeling. Det kan kun betyde, at hans Sushi Anaba endelig langt om længe bliver værdsat med den fortjente stjerne, som faktisk har været en af guidens helt store undladelsessynder i Danmark. Til gengæld er Battefelds nyåbnede to’er, japansk-franske Akmé, som jeg ellers havde tippet til stjernepotentiale, ikke inviteret,” skrev Berlingskes madanmelder Søren Frank på b.dk.