Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Musiktilbud til alle børn

mariaSF har længe arbejdet for at garantere alle børn i København musiktilbud, der supplerer folkeskolens musikundervisning. Nu er vi kommet nærmere målet:

Ved seneste Kultur- og Fritidsudvalgsmøde blev det nemlig besluttet at arrangere en høring, der kan gøre politikerne klogere på mulige garantiordninger, der sikrer at alle byens børn møder musiktilbud, foruden skolens almindelige musikundervisning.

Talrige undersøgelser peger på, at det er gavnligt for børn at møde musik – eksempelvis i form af undervisning på et instrument, koncerttilbud eller andet. Den verden, der åbner sig gennem musik, er rig på oplevelser, glæder, anledning til fordybelse, fællesskaber og indsigt i egne potentialer. Den verden bør alle børn have mulighed for at begive sig ind i.

Heldigvis er København rig på leverandører, eksempelvis musikskoler, orkestre og spillesteder. Men i dag er der ingen garanti for, at man som barn møder denne mangfoldighed, da det ofte er op til forældrenes pengepung. Nærkontakten med musikkens verden skal derfor ske gennem garanterede, supplerende tilbud i folkeskolen.

I andre kommuner findes en række forskellige ordninger, hvor skoler og musikaktører går hånd i hånd – til glæde for børnene. Erfaringer som København kan få glæde af igennem høringen.

Høringen er kun et skridt på vejen mod at indføre en garantiordning i København, men alligevel er der grund til at glæde sig over, at et politisk flertal mener, der skal ses på konkrete muligheder.

Og når vi en dag er i mål med de musikalske møder, kan ordningen udvides til at omfatte flere områder, f.eks. teater, dans, og litteratur.

Close