Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Myten om mere mig-tid

louiseTømmermænd, seriebinging og en grydelap er alt, jeg har at vise for to ugers sjælden alenetid.

• Fik så lidt af en surprise-sommer. Nu er uforudsete hændelser ganske vist ret hyppige, når man ikke excellerer i hverken overblik eller planlægning, men alligevel: Noget var seriøst glippet et sted i dette års proces. Da vi nærmede os ferien – med poderne for længst fordelt mellem mig selv og fædre – var overraskelsesmomentet derfor et af de større. Det viste sig nemlig, at jeg ville få to uger (fjorten hele dage!) for mig selv med hverken poder eller kæreste som selskab. Havde ikke haft den slags tid på hænderne siden præ-pode årene, så jeg besluttede mig for at bruge den effektivt. Nu skulle der saftsusemig rykkes: Skuffer og skabe skulle ryddes, udskudte projekter skulle realiseres, måske ville jeg tillige komme i gang med det downloadede få-flad-mave program. Intet var umuligt!

Dag 1
Fandt pose med garn og halvstrikkede sweatre i kælder. Havde faktisk planlagt at hækle et eller andet, og nu havde jeg jo både garn og fik samtidig ryddet op, hvor herligt. Tog det, jeg kunne bruge, resten kunne jeg altid sortere senere. Skulle man ikke også lige stene et enkelt afsnit af en serie, mens hæklenålen kørte? Faldt over sci-fi serien over dem alle fra 90’erne, The X-files med Mulder & Scully, og gik i gang med garnet. (Kan kun hækle firkanter, men tilstrækkelig mange kunne vel syes sammen til et tæppe.)

Dag 2
Satte dagens fokus på kommode i kælder, hvis skuffer ikke længere kunne åbne, og hvis de kunne, kunne de ikke lukkes igen. Bunde havde løsrevet sig, sandsynligvis foranlediget af utrolige mængder, ukendt indhold. En skuffe tømt, indhold lagt i garnbunke til senere sortering, løse bund fikset med lim. Nitten firkanter hæklet. Mulder & Scully bekæmper onde aliens på tredje sæson.

Dag 3-5
Limet skuffe sat ned i kælder igen. The X-Files nu i sjette sæson, Scully gravid med et rumvæsen. Eller måske er Mulder faren, det er uklart. Treogfyrre firkanter hæklet.

Dag 6
Anden skuffe i kommode vristet åben og tømt. Den var fyldt med gamle fotos af poderne. Og deres tegninger. Og lerfigurer, ubehjælpsomt formet med små, fedtede fingre. Åh, hvor var de dog kære, mine drenge! Fortrød hver eneste gang, jeg har råbt eller sagt nej, lovede aldrig at gøre det mere. Måtte dulme rørstrømskhed med kold hvidvin, hver gang flere fotos dukkede op. Faldt heldigvis i søvn på sofa, inden jeg fik sendt mor-saaaarrrrvner-jer beskeder til aflæggere.

Dag 7
?

Dag 8
Gik udenom kommode og valgte i stedet at gå i gang med et bordprojekt, jeg også havde haft i tankerne længe. Bordplade skulle slibes og olieres. Brugte et par timer på at finde slibemaskine i kælder, til gengæld lå den sammen med de dertilhørende sandpapirdimser. Ikke altid en selvfølge. Bordplade slebet glat som babynumse og lagt i have, olie planlagt til næste dag.

Dag 9
Voldsomt regnskyl i løbet af natten, ubeskyttet bordplade komplet ødelagt. Det slog mig faktisk lidt ud af kurs. Svært at genfinde gejsten, meget demotiveret. Men måske ikke helt så meget som Scully, der på niende sæson stadig er gravid, mens Mulder er forsvundet. (Bortført af aliens hedder det sig. Pffft! as if!) Otteoghalvtreds firkanter hæklet.

Dag 10
Samlede diverse nips og porcelænsgenstande i kasser. Havde lejet reol i loppebutik næste dag, perfekt måde at få ryddet på uden selv at skulle stå ved en loppestand. Manglede kun at sætte priser på ting, da ældste lillesøster og svoger inviterede sig selv til middag. Formidabelt hygsomt, bøffer på grill og Aperol Spritz som tilbehør. Is, jordbær og hvidvin til dessert. Endnu senere gik der gin & tonic i den. Vist nok.

Dag 11
Havde det seriøst røvdårligt, da jeg vågnede. Sværger på at tandfeen havde brugt min mund som toilet. Smed et par ekstra ting i loppekasser for derefter at sætte kurs mod reolmarked. Smækkede vilkårlige priser på ting, smækkede ting på hylder, tog hjem og kastede op. Kunne ikke klare tanken om andet end ristet brød, men brødrister var ved en fejl kommet med på loppehylde. Prissat til 2,75 kr. Sendte besked til søster, forbød hende og svoger adgang til mit hjem fremover til noget som helst andet end søndagskaffe.

Dag 12
Sjit. Kun et par dage til poderne kom hjem igen. Hus sejlede. Bunker med gamle fotos, poser med garn og skuffe uden bund lå i stuen. Plus det løse. Badeværelse ikke gjort rent efter Aporol-forårsaget sygdom. Alt for overvældet til handling. Fulgte i stedet Mulder og Scully til dørs, femoghalvfjerds firkanter hæklet.

Dag 13
Ikke sorterede bunker samt skuffe uden bund kylet ned i kælder igen. Nødtørftig, almen oprydning og rengøring. Indkøb. Tøjvask.

Dag 14
Begyndte sammensyning af hæklede firkanter fra morgenstunden. Smækker, hjemmegjort plaid ville se noget så godt ud på Facebook, ledsaget af en tekst á la: ”Bare noget, jeg lavede med venstre hånd i pauserne mellem alle mine andre, ligeså vellykkede, ferieprojekter.” Da fire firkanter var syet sammen, stod poder i entréen. Totale fiasko i forhold til effektive alene-ferie dermed officiel. Facebook opslag med smækker, hjemmegjort grydelap gemt til en senere anledning.

Louise Raaschou er uddannet journalist og arbejder som freelancer. Hun er 48 år gammel, har to sønner på 17 og 12 år samt åbenlyse vanskeligheder med voksenrollen. Hun evner ikke at tale girafsprog til sine børn og kan sjældent overskue skolens intranet. Hun har en udpræget mangel på overblik, er elendig til smalltalk og til møder på skolen siger hun ofte det forkerte. Til gengæld bliver hun lidt for besoffen til forældrefesterne. Hun kan ikke lave en ordentlig smoothie og har aldrig postet billeder af friske buketter fra haven eller hjemmelavede brød på facebook. Oven i købet ryger hun. Foruden børnene tæller familien en overvægtig chihuahua samt to hysteriske undulater, og nåh, ja, så er hun alenemor. Noget af tiden. For hun deler drengene med deres fædre. Jeps. Dem er der også to af.

Close

Translate »