Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
thomas ahlburg din betjent 1

Nærpolitiet: Utryghed et problem i Nordhavn

De seneste episoder omkring Sandkaj har øget utrygheden blandt beboerne i Nordhavn. Nærpolitiet er i dialog med grundejerforening, By & Havn og kommune. Men der er ingen aktuelle planer om at øge beredskabet, siger leder af Nærpolitiet, Thomas Ahlburg.

“Ja, uro, vold og chikane fra visse grupper af unge har øget utrygheden i Nordhavn, og det forsøger Nærpolitiet at gøre noget ved i samarbejde med grundejerforeningen, By & Havn og Københavns Kommune. Men nej, umiddelbart er der ikke tale om alvorlig kriminalitet, og kriminaliteten i Nordhavn er fortsat lav, sammenlignet med andre kvarterer i København.”

Det siger leder af Nærpolitiet på Østerbro og Nørrebro, Thomas Ahlburg, til Nordhavn Avis. Han udtaler sig i anledning af de seneste episoder i weekenden, hvor beboere har oplevet truende adfærd, hashrygning og vold fra en gruppe unge på Sandkaj.

jan vestergaard L1020449LÆS: “Vi skal have trygheden og fællesskabet tilbage”

 

 

Politiet fik omkring klokken 18 søndag en anmeldelse om vold og slagsmål på Sandkaj, og var kort efter på stedet. Her var gerningsmændene forsvundet, og kun ét af ofrene tilbage. Ofret fik vejledning i at søge på skadestue samt i at anmelde overfaldet. Nærpolitiet patruljerede i Århusgadekvarteret resten af aftenen. Sager med unge under 18 år bliver overgivet til SSP-samarbejdet (Socialforvaltning-Skole-Politi) og Politiets Forebyggelsesindsats ud over evt. straffesagsbehandling. Thomas Ahlburg er også i dialog med Grundejerforeningen Århusgadekvarteret, som har hyret et vagtkorps til at være til stede på Sandkaj i sommersæsonen.

Er det primært den kriminalitet, som de unge grupper begår, eller den utryghed de skaber i Nordhavn, som efter jeres mening er bekymrende?

“Det er primært utrygheden blandt beboerne som er bekymrende. Nordhavn er et attraktivt område for mange unge i København. I forhold ti lantallet af gæster på en sommerdag, vil der altid være mulighed for at der opstår konflikter.”

Der er mange forslag fra beboerne på sociale medier om at man selv skal danne vagtværn, kræve mere videoovervågning eller ligefrem begå selvtægt?

“Disse forslag har jeg ingen kommentarer til”.

Men hvad vil i så gøre, for at skabe mere tryghed i bydelen?

“Jeg synes at vi gør hvad vi kan. Allerede i april måned igangsatte vi vores sommerberedskab i Nordhavn, i samarbejde med de andre aktører. Vi er til stede så snart det er godt vejr, kan man godt sige.”
“Men vi er meget glade for henvendelser fra beboerne. Dem får vi også mange af, men ikke alle kender de veje, der er ind i systemet. Vi tager med glæde imod alle former for observationer og tips gennem vores Din Betjent ordning eller via vores Tip Politiet ordning. Det kan være observationer, som man kan sende anonymt, også med evt. foto eller video. Vi vil gerne have så mange fakta som muligt vedr. tid og sted og antal mennesker,” siger Thomas Ahlburg.

HER KAN DE KONTAKTE POLITIET MED IKKE AKUTTE HENVENDELSER:

DIN BETJENT: TELEFON 30536315. Der kan IKKE sendes SMS.
Mail: kbh@politi.dk

TIP POLITIET: https://politi.dk/anmeld/tip-politiet

 

 

Close

Translate »