Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Naturen er i fremgang

nordhavnhovedstadens natur udvikler sig mest positivt. naturområder på landet halter bagefter, og det skyldes i bund og grund landbruget.

En ny naturundersøgelse viser at hovedstadens natur udvikler sig mest positivt sammenlignet med alle Danmarks øvrige regioner. De store naturområder på landet halter langt bagefter, og det skyldes i bund og grund landbruget.
Undersøgelsen er udarbejdet af Københavns Universitet, Aage V. Jensen Naturfond og Danmarks Naturfredningsforening (DN). Siden 2015 har mere end 20.000 frivillige danskere indsendt over 500.000 observationer af 30 forskellige dyr, planter og svampe i forbindelse med et projektet ved navn Biodiversitet Nu. Ud fra de mange observationer er det slået fast, at der især i hovedstadsområdet er sket en stor fremgang i naturen. 

“Vi hører ellers så meget negativt, når det handler om biodiversitet. Men her kan vi vise, at for vores almindelige arter nær byerne, er der sket en fremgang”, siger Carsten Rahbek, professor i biodiversitet på Københavns Universitet, til TV 2 Lorry. 

Naturen har det skidt på landet
Selv om der er stor fremgang i hovedstadsområdet, står det stille i naturområder og i landbruget, påpeger DN.

Stilstanden skyldes, at driften ude på markerne er intensiveret, så dyr og insekter ikke kan leve i det åbne landskab, men i stedet er tvunget til at søge andre steder hen for eksempel ind til byerne.

“Lige så glade vi er for fremgangen for de almindelige arter i og omkring byerne, lige så forfærdede er vi over, at naturen uden for byerne, hvor de sjældne og truede arter overvejende lever, ikke oplever nogen fremgang. Det er dybt bekymrende, siger præsident i DN Maria Reumert Gjerding, i pressemeddelelsen. 

En bekymring Carsten Rahbek også deler.
“Det er et skræmmende resultat, at de almindelige arter ikke går frem, hvor de burde trives, nemlig i den vilde natur. Andre undersøgelser viser, at vi har masser af plads til forbedring, men vores naturområder er nu i så ringe en tilstand, at end ikke de almindelige arter går frem”.

Foto: I takt med landbrugets udpining af naturen flytter flere og flere dyr og planter mod byerne, hvor der nu er bedre leveviliår end på landet. Illustrationen er fra et idéoplæg til den kommende Naturpark Nordhavn. (Marianne Levinsen Landskab).

Luk naturen ind i byen

Naturvandringer i det vilde Nordhavn

Nordhavnstippen skal bevares som åbent naturområde

Foreninger vil tredoble Nordhavn Naturpark

Close

Translate »