Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
naturparkdag 89

Væld af ideer på Naturparkmøde

Søndag 3. oktober var der Naturparkdag på det yderste af Nordhavn. Alle var i fornuftige sko.

Men Borgermødet endte ikke med en forbrødning mellem dem, der kun vil have natur, og dem, der vil have en masse idrætsmuligheder i parken.

Om få år skal der etableres en 28 hektar stor park på en del af jordopfyldningsområdet i Nordhavn. Men hvad skal der være af aktiviteter i parken som bliver på størrelse med en halv Fælledpark eller en dobbelt Kongens Have? 

Det kunne alle københavnere komme med forslag til på en Naturparkdag på jordopfyldningsområdet sidste søndag. Omkring 150 mødte i løbet af dagen frem til mødet, hvom bl.a. havde oplæg af Overborgmester Lars Weiss (S) og adm. direktør Anne Skovbro fra By & Havn. 

 De kunne også tage en gåtur i terrænet og få et indtryk af parkens udstrækning. Inde i en stor hal var der workshop, arrangeret af BARK Rådgivning, hvor man kunne sætte ord og tegninger på sine idéer.

Som udgangspunkt er det kun besluttet, at naturparken skal være ubebygget og fremstå “grøn og indbydende med træer”. Området skal også  “understøtte sport og fysisk bevægelse.” 

Så de mange ønsker fordelte sig på både nye boldbaner, fugletårne, vild natur, badestrand og udendørs amfiteater.

LÆS OGSÅ: Naturpark Nordhavn bør prioritere vild natur

Forskellige forslag
Østerbro Lokaludvalg, flere idrætsorganisationer samt miljø- og naturorganisationer har for flere måneder siden afleveret deres forslag. Og der tegner sig et skarpt opgør mellem fortalerne for ren, uberørt natur, og dem som ønsker at parken skal have faciliteter til bevægelse, leg og idræt. 

 En af fortalerne for vild natur er Andreas Petersen (K) er kandidat til BR ved kommunalvalget, og samtidig aktiv i organisationen Verdens Skove. Men han mener at parken simpelthen er for lille:

“Kun 28 hektar er afsat til den kommende Naturpark. Men der er plads til meget mere. Det er f.eks. ærgerligt, at Folketinget har besluttet en containerterminal i Ydre Nordhavn. Resultatet kan blive en forvirret blanding af cruiseskibe, containere, natur, idræt, festivalplads og badestrand. Den enkleste løsning for at opfylde de mange ønsker er indlysende: Mere plads og et større areal end de 28 hektar,” mener han. 

 LÆS OGSÅ: Plads til både frøer og fodbold i naturparken?

Sport fremfor natur
Idrætsorganisationen DGI og flere andre partier i BR er gået sammen om et udspil, som først og fremmest vil prioritere idært og bevægelse i den nye park. 

“Vi forestiller os, at de mere uberørte naturområder med fordel kan placeres omkring de to store, eksisterende søer, der ligger ved Nordhavnstippen, mens vi vil arbejde for, at den nordlige del af parken får en række idrætsfaciliteter til glæde for befolkningen både i Nordhavn og i det øvrige København”, sagde Peder Nedergaard, formand for DGI Storkøbenhavn, da udspillet blev fremlagt i foråret. 

Alle idéer og tanker for naturparken, som blev indsamlet sidste søndag, skal nu samles og præsenteres i et visionsoplæg, som sendes til Borgerrepræsentationen i dette efterår.

 

Close

Translate »