Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nordhavn Plads får grønt p-hus – med tiden

Byggeriet af P-hus Nordhavn Plads er gået i gang. Her skal der bo 238 biler. Parkeringshuset får grønne facader til alle fire sider. Men det tager 6-8 år før planterne dækker huset.

Målet om en fuld begrønning af facaderne opnås først efter 6-8 år. Huset bliver pakket ind i et miks af træer, buske, klatreplanter og slyngplanter, og dertil kommer høje græsser på arealerne udenom huset.

De grønne facader er udviklet af 1:1 landskab Aps. Malmos A/S, som er eksperter i beplantning, står for at udvælge planter til projektet og placere dem i forhold til lys, vejr og vind. Selve parkeringshuset er planlagt til at stå færdigt i foråret 2024. Totalentreprenør er Jönsson A/S.

“Ambitionen fra vores side er, at en tæt, mangfoldig beplantning på sigt kan være med til at styrke biodiversiteten i området bl.a. ved også at opsætte insekthoteller og fuglekasser på facaderne,” siger arkitekt og projektleder Christian Dalsdorf fraBy & Havn.

I stueetagen er der afsat 600 kvm. til en udadvendt funktion som for eksempel butik eller restaurant, mod Helsinkigade og cykelstien Det grønne loop. Desuden kommer parkeringshuset til at indeholde et offentligt toilet.

Parkeringshuset er klassisk indrettet med almindelige p-pladser, otte el-ladepladser, fire handicap p-pladser og tre pladser til handicapbusser fordelt på seks forskudte etager.

I stueetagen er der afsat 600 kvm. til en udadvendt funktion som for eksempel butik eller restaurant, mod Helsinkigade og cykelstien Det grønne loop.

Desuden kommer parkeringshuset til at indeholde et offentligt toilet, en transformerstation og på taget placeres 40 m2 solceller over to trappetårne. Det øvrige tag anvendes til p-pladser i det daglige, men kan undertiden også udgøre et rum for rekreative aktiviteter for det lokale foreningsliv.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »