Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
entasis levantkaj skudehavnen S5 H1 3

Nordhavn skal have én skole – med tre afdelinger

Politikerne har godkendt en skolestruktur for de kommende skoler i Nordhavn. Første skole på Levantkaj skal åbne i 2027. Med tiden bygges yderligere to skoler i Ydre Nordhavn. Anbefalingen fra kommunen er, at de tre skoler skal fungere som én skole med ét skoledistrikt. Borgermøde planlagt til 15. juni.

Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune vedtog i oktober sidste år, at Nordhavns kommende folkeskoler skal være nogle af de første, som skal fungere under en ny skolestruktur i kommunen.
En undersøgelse fra Rambøll har anbefalet at kommunen etablerer flere skolesamarbejder, hvor skolerne opdeles i indskolings- og udskolingsenheder. Skolerne kan også have fælles ledelse og fælles skoledistrikt. Og det er netop den løsning, som politikerne anbefaler i en skolestrukturplan for Nordhavn, som nu sendes i høring. 

Skoler i 2027, 2031 og 2048
Nordhavn vil man skabe ét skoledistrikt og én skole med tre afdelinger. Den første skole bliver Skolen på Levantkaj, som til at begynde med får fire skolespor med 0.-9. klasse. Desuden vil der være en specialklasserække. Skolen forventes at stå klar i 2027.

(Illustrationen foroven er en visualisering for helhedsplanen for Levantkaj kvarteret (Entasis, 2018). Skolen kommer til at ligge ved den gamle skudehavn ud til vandet.)

På lidt længere sigt skal skolen på Levantkaj omdannes til en basisafdeling med elever fra 0.-5. klasse. Derfor skal den næste skole være en udskolingsafdeling. Den vil der være behov for omkring år 2031. Den tredie og sidste skole i Nordhavn bygges sandsynligvis først omkring 2048. Det vil være en basisafdeling for 0.-5. klasser. 

Årstallene kan dog ændre sig, alt efter hvor hurtigt udbygningen af Nordhavn kommer til at gå, og hvor mange børn der fødes i bydelen.

Kort skolevej for de mindste
Placeringen af de to næste skole er heller ikke afklaret. Men de to basisafdelinger skal ligge i hver sin del af Nordhavn, så de yngre elevers skolevej bliver kortest mulig. 

De ældre elever skal transportere sig lidt længere. Den længste afstand til skolen bliver omkring 2,5 km. 

Også disse afstande er baseret på et foreløbigt skøn.

Fordele ved at samle skoler
Tanken om tre skoleafdelinger under én skoleledelse og én skolebestyrelse giver ifølge Børne- og Ungdomsforvaltningen flere fordele. 
Det bliver lettere at skabe gode klasser ved at fordele børnene hensigtsmæssigt. Der bliver behov for lidt færre klasser. Og undervisningsmiljøet på hver afdeling kan målrettes bedre.
Ifølge prognoserne er der behov for ca.ti skolespor i Nordhavn i løbet af de næste 20-30 år. Ti skolespor svarer til ti klasser pr. årgang i 0.-9. klasse. 

HØRING

Skolestrukturplanen er sendt i høring i 12 uger. Man kan læse mere og afgive høringssvar på www.blivhoert.kk.dk. 

BORGERMØDE

Der er planlagt Borgermøde om skolestrukturen i Nordhavn Mandag 15. juni kl. 18-19.30. På mødet deltager bl.a. Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (S). 

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »