Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nordhavns idrætsdynamo

Lotte Tranekær Nielsen er frontkæmper for mere idræt i Nordhavn. Hun hjælper de spirende foreninger og projekter på vej.

Nogle dage udleverer Lotte adgangsarmbånd til Det Flydende Aktivitetshus. Andre dage arbejder hun på at udvikle de eksisterende foreninger eller at iværksætte nye aktivitetstilbud. For eksempel en sommercamp for børn og unge ved CIS. Hvis hun da ikke er ude at lede efter et lokale til yogaholdene til vinter. 

Det er et meget varieret arbejde, men det hele handler om at Nordhavn skal have et aktivt idrætsliv med tilsvarende adgang til idrætsfaciliteter. Nordhavn IF samarbejder med borgere, foreninger og lokale aktører for at få skabt dette, siger Lotte Tranekær Nielsen, som siden april måned har været ansat af Nordhavn IF og DGI Storkøbenhavn som Nordhavns egen idrætskonsulent.

En gang vil Nordhavn få et indbyggertal svarende til Rødovres, så derfor er vores vision selvfølgelig at aktivitetstilbud og faciliteter følger med, siger hun.

Vi arbejder for, at bydelen får alle de idrætstilbud, som svarer til behovet og ønskerne andre steder. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at ventelister til foreningstilbud og facilitetsmangel er en udfordring i København. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at der i en ny bydel indtænkes idrætstilbud – og faciliteter fra start. Så der ER brug for mere plads til idrætten. Konditaget er et tydeligt eksempel som en stor succes for mange målgrupper: Der er altid gang i den deroppe. Der kan man dyrke alternative idrætsgrene, og taget kan benyttes af mange forskellige målgrupper, siger Lotte.

Flere pop-up aktiviteter
Lige nu arbejder hun især på at udvikle indsatser for børn og unge, som kan blive forankrede i Nordhavn.  Og hun  arrangerer events og projekter, hvor lokale idrætsinteresserede kan møde hinanden – og måske skabe kontakter, så de en dag er klar til at blive aktive i foreningslivet. 

Et af de seneste tiltag var en sommercamp for børn og unge, arrangeret i samarbejde med Kultur Ø ved Copenhagen International School. Her faciliterede to foreninger spejderaktiviteter og skateboarding. Lotte håber, at sommercampen kan blive et fast punkt i kalenderen for  Nordhavn IF. Så børn og unge kan mødes omkring idrætsaktiviteter i sommerferien i foreningsregi.

På lang sigt håber vi at foreningerne kan få adgang til permanente faciliteter. Indtil da er vi kreative med midlertidige aktivitetstilbud og midlertidige løsninger. De udendørs faciliteter i Nordhavn – f.eks. Konditaget og Det Flydende Aktivitetshus – er helt unikke. Aktivitetshuset fungerer f.eks. som klubbernes fælleslokale og inviterer til synergieffekter og samarbejder, siger Lotte.

Yogalokale søges
Hun oplever at foreningerne i Nordhavn har et stort engagement i deres lokalområde. Et aktuelt eksempel kommer fra foreningen 2150 Nordhavn Løb og Motion, der sammen med Nordhavn IF henover sommeren har arrangeret enkeltstående yogaarrangementer for beboerne i Nordhavn. 

Flere foreninger har deres hovedaktivitet, f.eks. løb, vinterbadning eller triathlon, men tilbyder samtidig deres medlemmer diverse træningshold eller yoga ved siden af. 

Udfordringen er nu at finde et sted til at afvikle aktiviteter indendørs om vinteren. 

Vi henvender os til forskellige aktører i Nordhavn, i håb om at få adgang til et lokale. Det er endnu ikke lykkedes, men jeg er forhåbningsfuld og vi er meget åbne over for samarbejder, siger Lotte Tranekær Nielsen.

Store klubber – og små spirer
Selv om Nordhavn er en helt ny bydel, foregår der ikke så lidt på idrætsfronten. Foreningerne varierer meget i størrelse og udbud aktiviteter, hvoraf Nordhavns Vinterbadeklub er den, der får flest medlemmer i øjeblikket. 

Foreningerne viser, at de kan tiltrække medlemmer. En anden fællesnævner er, at de laver aktiviteter i og ved vandet. Men på sigt er målet selvfølgelig at have endnu flere idrætsaktiviteter og foreninger repræsenteret.

Vi har også en underskov af mindre foreninger, som med tiden kan vokse sig store. Det handler om at så 1.000 frø – så skal der nok være 100 som spirer til en plante, siger Lotte Tranekær Nielsen.

Foreningsliv er fællesskab
Hun er selv en ivrig breddeidrætsudøver, og kender foreningsdanmark indefra – som tidligere medlem og træner i både håndbold- og fodboldklubber. 

Lotte har også dyrket løb, friluftsliv og diverse træningsformer. Så det var ikke tilfældigt, at hun tog en uddannelse i idrætsvidenskab, og nu sidder som DGI’s idrætskonsulent i Nordhavn.

Jeg synes at foreningsfællesskabet er spændende at arbejde med. Fordi det bygger på frivillige kræfter, stærke fællesskaber og sunde aktiviteter. Hvis der skal ske noget, så kræver det at nogen vil det. Og så oplever de fleste i foreningslivet, at den frivillige indsats belønnes med fantastiske oplevelser, stærke relationer og fællesskaber.

Det skal være nemt
Mange foreninger ved godt, at de er i konkurrence om folks tid. Det skal være nemt, og helst også uforpligtende, at dyrke en sport. Og der skal være et bredt udbud af aktiviteter, også alle de nye idrætsgrene der vinder frem, som f.eks. padetennis. 

Jeg tror, at en stor del af foreningslivet i dag er med på, at vi skal forny os og følge med tiden. Jeg håber, at Nordhavn i fremtiden kan tilbyde både klassiske idrætsgrene såvel som de nye populære aktiviteter og urbane idrætsgrene i organiseret, fællesskabende regi. Det skal selvfølgelig tilpasses behov og ønsker hos alle dem, der bor herude, så vi sikrer at fysisk aktivitet kan blive en vigtig del af fritidslivet for børn, unge og voksne.

Lotte Tranekær Nielsen kan kontaktes via facebook ‘Lotte Idrætskonsulent’ eller på telefon: 23651295

Lørdag 21. august er der gratis yoga for alle på Göteborg Plads. Træningen er for både erfarne og dem, der aldrig prøvet yoga før. Tilmelding via facebook ‘Yoga med Nordhavn IF / 2150 Nordhavn Løb og Motion’. Arrangementet er støttet af Østerbro Lokaludvalg.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »