Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nordhavnstippen skal bevares som åbent naturområde

nordhavnstippenEt flertal på Københavns Rådhus ventes at lave om på strukturplanen for Ydre Nordhavn. Nordhavnstippen skal bevares og dermed gøres den kommende naturpark større.

Et af Københavns vilde naturområder Nordhavnstippen skal bevares. Det mener Overborgmester Frank Jensen (S) i en overraskende pressemeddelse, som blev sendt ud onsdag.
Udover at bevare Nordhavnstippen vil Socialdemokratiet også udvikle naturparker seks andre steder i kommunen.
Socialdemokratiets nye grønne linie lanceres i forbindelse med forhandlingerne om kommuneplanen for de næste 12 år.
”Vi skal sørge for, at København bliver en endnu grønnere by, når vi udvikler byen. Derfor skal vi bevare Nordhavnstippen, så vi styrker biodiversiteten og det rige dyre- og planteliv i området. Alle københavnere skal have let adgang til attraktiv natur – også i byens nye bydele”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Får, gæs, svaner og fiskehejrer
Nordhavnstippen er et gammelt opfyldningsområde øst for Fiskerihavnen ud til Øresund. Området har ligget øde hen, og der er kun adgang fra enden af Kattegatvej.
Her finder de få besøgende i dag et øde område med kratbevoksning, to søer og dyreliv med bl.a. får, gæs, svaner, fiskehejrer, forskellige ænder og trækfugle.

Naturpark udvides
I By Havns seneste strukturplan for Ydre Nordhavn fra 2018 var det meningen at bygge boliger og metrolinie ud til kystlinien og hen over Nordhavnstippen.
På opfyldningsområdet længere mod øst skulle der til gengæld være en naturpark på 28 hektar. Og længere inde på halvøen skulle der anlægges en bypark.
Det nye politiske beslutning betyder at Nordhavnstippen lægges til den planlagte naturpark, som dermed bliver næsten dobbelt så stor.

Metrolinie skal flyttes
Samtidig må By & Havn endnu en gang lave en ny strukturplan for udvikling af Ydre Nordhavn. Bl.a. skal metroens linieføring ændres, og antallet af boligetagemeter vil sandsynligvis også blive nedsat.
Forhandlingerne om Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 foregår i disse dage. Det ventes, at Borgerrepræsentationen kan vedtage planen i begyndelsen af det nye år.

Foreninger vil tredoble Nordhavn Naturpark

De to illustrationer herunder viser hhv. Masterplanen fra By & havn (December 2018) samt forslaget til en 100 hektar stor naturpark fra foreningen Nordhavns Naturvenner.

nordhavn

nordhavn

Close

Translate »