Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nordhavnstunnel letter trafikken på Østerbro

nordhavnstunnelNordhavnsvej har ledt flere end seks millioner køretøjer ned og op fra tunnelen i løbet af strækningens første år. Det kan aflæses i trafikmængden i resten af området

For et år siden skabte tunnelen på Nordhavnsvej en smutvej mellem Helsingørmotorvejen og Nordhavn. Siden har seks millioner biler og lastbiler benyttet sig af genvejen, og trafikmængden på de store veje på Østerbro og i Hellerup er faldet markant. 24.000 kører i gennemsnit på den nye strækning på hverdage, og 13.000 på weekenddage. Over et  år giver det 6,2 millioner køretøjer. Det viser en optælling, som Københavns Kommune har foretaget.

trafiktalResultatet er, at trafikken er faldet med over 20 procent på flere af de store veje på Østerbro. Andelen af tung trafik i bydelen er også kraftigt faldende. På Øster Allé er den faldet med 51 procent, men der er også store fald på Sejrøgade og Jagtvej.

Vi kunne meget hurtigt se, at især den tunge trafik har flyttet sig over på Nordhavnsvej, og den udvikling er fortsat året igennem. Det er jo positivt – både for trafikanterne, som kommer hurtigere frem, men især fordi vi har fået mindsket trafikpresset ind igennem Østerbro, siger vicedirektør Hans Christian Karsten fra Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune oplyser også, at rejsetiderne særligt på Helsingørmotorvejen er blevet forbedret med åbningen af Nordhavnstunnelen.

Close

Translate »