Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
felicia noergaard 0285

Nordhus skal styrke de unge gennem fællesskaber

Byggeriet af Nordhavns nye kulturhus og ungdomsboligtilbud er i gang i Den Røde By. “Nordhus skal være et levende hus med plads til fællesskab, læring og skaberlyst,” siger stifteren, Felicia Nørgaard, som glæder sig til åbningen om cirka halvandet år.

Der bliver banket og gravet inde på byggefelt 1.04 i Den Røde By i Århusgade, lige dér, hvor den gamle posthal tidligere lå. Indtil 2019 holdt beboerne fastelavn, fællesspisning og koraftner i den gamle hal, og de kan komme til at gøre igen, når Nordhus åbner dørene på samme adresse i slutningen af 2023.

For Nordhus skal være et kultur- og forsamlingshus. Også for beboerne i Nordhavn. Nordhus bliver et åbent kultursted, hvor der skal være plads til en bred vifte af aktiviteter. Her kan man svinge forbi til en kop kaffe, være med i en sangskriver workshop, høre oplæsninger eller koncerter, eller deltage i fællesspisninger.

” Vores output skal favne bredt, der skal være noget for alle, både børn, voksne og ældre. Jeg bilder mig ikke ind, at jeg ved det hele på forhånd. Vi skal samskabe stedet imens vi bygger, og vi er ved at finde de rigtige folk at udvikle ideen sammen med,” fortæller Felicia Nørgaard.

nordhus landskabVisualisering af gårdrummet i Nordhus. (Nordhus)Hun er stifter af Nordhus, tidligere leder indenfor Human Resource (HR) og gift med stifter af udviklingsselskabet NREP, Rasmus Nørgaard. De kender begge Nordhavn rigtig godt, og havde længe talt om, hvordan man kunne skabe dynamisk byudvikling samtidig med at man støtter unge mennesker.

“Vi talte og tænkte i lang tid, før vi fandt frem til vores idé. Undervejs er vi blevet inspireret af koncepterne fra højskoler, efterskoler og andre kompetanceforløb, ligesom vi har fulgt udviklingen af kulturstedet Absalon på Vesterbro. Nordhus bliver lidt af det hele og helt sin egen.  Jeg tror ikke at der findes andre steder, hvor man kombinerer kultursted med ungdomsboliger, som vi gør” siger Felicia Nørgaard.

Idéen er nemlig, at 39 unge skal bo i Nordhus. De skal afsætte en periode på 6-18 måneder til at indgå i et fællesskab omkring driften af Nordhus og udviklingen af aktiviteter i huset. De skal bl.a. holde en café kørende og udvikle kulturtilbud til husets brugere og gæster. Samtidig har de unge deres egen bolig og følger deres egne udviklingsprojekter.

felicia noergaard 0289De unge skal være forskellige. Men de skal alle sammen have modet og lysten til at sætte en periode af deres liv af til at indgå i et fællesskab, hvor de kan lære om iværksætteri, kultur og samarbejde,” siger Felicia.“De unge skal være forskellige. Men de skal alle sammen have modet og lysten til at sætte en periode af deres liv af til at indgå i et fællesskab, hvor de kan lære om iværksætteri, kultur og samarbejde. Samtidig skal Nordhus være et sted for personlig udvikling, hvor de unge får nye kompetencer og nye netværk. Her kan de også opleve at begå fejl, men de gør det sammen med andre, og så er det om at få så meget læring ud af det som muligt,” siger Felicia.

Hvordan huslejen bliver, og hvordan driften af kulturhuset kommer til at hænge sammen, er endnu for tidligt at sige. Men Felicia kan sige så meget, at Nordhus ikke kun vil arbejde med en økonomisk bundlinie:
“Vi har mange bundlinier i Nordhus. For eksempel en trivselsbundlinie, og en bundlinie for de kulturrelle aktiviteter. Det vil sige, at vi vil spørge hinanden, hvor mange fællesskaber vi har været med til at danne? Dertil kommer at huset selvfølgelig også skal have en økonomisk bæredygtighed”.

Efter planen skal Nordhus opføres i 2022-2023. Lige nu er stillingen som daglig leder slået op.

Huset vil få et højloftet og udadvendt stueplan, samt 3 etager med boliger. Scenerum, multirum, projektrum, storkøkken, lillekøkken.

Close

Translate »