Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nu kan man bade lovligt 13 steder i havnen

Badesæsonen i Københavns Havn er officielt skudt i gang. De tre bemandede havnebade er åbnet med livreddere frem til 31. august.

Livredderne er på arbejde mellem klokken 10 og 18. Alene i de tre havnebade var der sidste år 284.000 badegæster. Kun i de tre havnebade er der livreddere. De øvrige steder kan man møde de såkaldte ‘havneværter’ som giver gode råd og henstiller til god opførsel. Dertil kommer politiets patruljer i havnen.

“Vi har siden april haft vores patruljebåd på vandet, og vi er til stede for at føre tilsyn og sikre, at både de sejlende og de badende følger reglerne. Havnen er et populært sted med meget trafik. Der kan derfor let opstå farlige situationer, hvis man bader uden for havnebadene eller bade- og dyppezonerne. Det er for eksempel meget svært for de sejlende at se en badende – særligt når solen står skarpt ned i vandet,” udtaler Politikommissær Thomas Ahlburg, Leder af Københavns Politis Maritime Indsats.

Denne sommer kan man se frem til, at endnu en badezone åbner på Vestamager. Den indvies den 8. juni, og alle er inviteret med. Når den nye badezone åbner, tæller havnen 3 havnebade, 10 badezoner og 2 dyppezoner. Nordhavn har som bekendt en badezone + dyppezone ved Sandkaj.

Ved alle afmærkede badesteder er man i sikkerhed for trafik i havnen, og kvaliteten af badevandet bliver tjekket året rundt, så man ved, om vandet er rent nok til at bade i. Derfor er det også de eneste steder i havnen, hvor det er lovligt at bade.

Der er tre havnebade i Københavns Havn. De er placeret i Sydhavn, Fisketorvet og Islands Brygge. Havnebadene er bemandet med livreddere i dagtimerne. Bassinerne har fast bund og kanter, og der er mange stiger. Havnebadene er bemandede fra 1. juni til 31. august.
• Der er (snart) 10 badezoner og to dyppezoner. Badezonerne er ikke bemandet af livreddere og de kan benyttes året rundt. De er markeret med bøjer og flyderør, så der er ingen faste kanter eller bund. Badezonerne kan være mange meter dybe.
• Dyppezonerne er små mobile anlæg med kanter og justerbar bund. De er placeret i badezonerne og er derfor velegnede til sommerbadning med børn samt til voksen-vinterbadning.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »