Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nu kommer jollebroen

Byggeriet af en ny jollebro i Nordbassinet starter 8. marts –  broen skal stå færdig i starten af juni måned. 

Arbejdet forventes at starte i næste uge – 8. marts – og jollebroen skal stå færdig i starten af juni måned. By og Havn har indgået kontrakt med Munck Havne og Anlæg A/S om udførelsen. 

Jollebroen kommer til at ligge langs Gittervej i bunden af Nordbassinet (Kaj 235). Jollebroen bliver 120 meter lang og 2 meter bred. Der er plads til ca. 38 små joller – og ventelisten til at få en plads er lukket nu, da der står over 100 på listen. Det er kun beboere og erhvervslejere i Nordhavn, som kan blive skrevet op til en plads.

Jollebroen forbindes til land med 3 trapper og 2 ramper. Der bliver både adgang til broen fra Sandkaj og fra Gittervej.  Ramper og trapper udstyres med et rækværk i den ene side. Jollebroen udstyres også med orange redningsstiger og en redningsline. Desuden laves en kajak-ponton, som skal ligge foran jollebroen. Sådan at man kan sejle til jollebroen i kajak, og gå i land der. Imens byggeriet foregår er trafikkebn til og fra p-pladsen omdirigeret.

Desuden er svanereden nede i hjørnet blevet lukket af med hegn. Så svanerne må finde et andet sted at bygge rede, hvis de stadig har lyst til at bo i Nordbassinet. Der var ikke familiedannelse i reden sidste år – måske på grund af den mink, som levede i stensætningen ved Sandkaj, indtil den blev indfanget og aflivet.
Noget kunne tyde på at svaneparret er tilbage: Torben Seebach har netop lagt en lille film op på facebookgruppen ‘Alle os i 2150’ – som viser et svanepar i erotisk aktivitet midt ude i bassinet. Det bliver spændende at se, om parret nu vil finde et sted at bygge rede.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »