Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
kronloebsoeen visual

NU kommer Kronløbsøen

Til sommer starter byggeriet af det forsinkede projekt Kronløbsøen mellem Århusgadekvarteret og Sundmolen. NCC bygger den helt nye ø i Nordhavn med 233 udelukkende ejerboliger. Dertil kommer 1100 parkeringspladser, tre broer, en tunnel og et ‘vandlommerum’ med plads til vandlige aktiviteter.

Det længe ventede projekt begyndes til sommer og forventes at stå færdigt i slutningen af 2023. De 233 ejerboliger bliver opført i et seks-etagers byggeri formet som en karré med seks bygningskroppe rundt om et gårdrum. Desuden etableres der to pladser – ’Klinten’ og ’Kysten’ ned til vandet på øen. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og COBE samt tegnestuen STED, der står for landskabsarkitekturen. 

Under vandet i havnebassinet vil der være en parkeringskælder i fire etager med plads til 1100 biler. Den nye ø bliver forbundet af tre broer og en tunnel som fører op til Fortkaj. Mellem Kronløbsøen og Fortkaj vil der være et såkaldt ’lommevandrum’ med plads og mulighed for vandaktiviteter. Byggeriets stueetage er tiltænkt erhverv som enten butikker, cafeer eller restauranter. Ejerlejligheder, de bliver mellem 50 og 200 kvm. og får alle mindst én altan. I det samlede projekt vil boliger udgøre 24.500 kvm., erhverv 500 kvm., boligkælder 5.000 kvm. og parkeringskælder 33.000 kvm.

Bag projektet med en værdi på 1,1 mia. kr. står projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S, som består af By & Havn (50%), PensionDanmark (40%) og Nordkranen (10%).
”Kronløbsøen er med til at færdiggøre visionen for Århusgadekvarteret, som en bydel med kanaler og broer. Øen vil danne ramme for både velbeliggende, bæredygtige boliger, et stort parkeringsanlæg og detailhandel, som både beboerne i Århusgadekvarteret og på Sundmolen vil nyde godt af,” siger Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

PensionDanmark ser især frem til muligheden for at udnytte den unikke beliggenhed:
”Vi er glade for at kunne igangsætte de attraktive boliger på en ny ø i Kronløbsbassinet med en helt fantastisk beliggenhed tæt på vand, by og metro. Boligerne skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB- standarden på niveauet Guld. I kraft af beliggenhed, tilgængelighed, kvalitet og bæredygtighedscertificering forventer vi en høj efterspørgsel efter boligerne, så vi sikrer vores medlemmer et godt afkast, ” siger PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen.

Den danske bygge- og anlægskoncern Per Aarsleff Holding A/S vandt i februar 2018  konkurrencen om at indgå i totalentreprisen på Kronløbsøprojektet. Dog under forudsætning af at diverse ‘projektoptimeringer’ kunne opnås, og der så efterfølgende kunne indgås en totalentreprisekontrakt. Disse forhandlinger førte imidlertid til et brud mellem bygherrerne og Årsleff. Nu er NCC så valgt som totalentreprenør.
NCC ser frem til at være med til at bygge den helt nye ø i København:
”Dette projekt er i særklasse unikt. Det er ikke hver dag, at man som entreprenør får mulighed for at bidrage til denne form for byudvikling. Så vi får alle vores erfaringer og kompetencer i spil i dette projekt, som vi glæder os meget til at komme i gang med”, siger direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »