Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nu skal jorden sejles væk

Lynetteholms jordmodtageanlæg åbnede i onsdags, og det betyder samtidig, at arbejdet med at sejle mellemoplagret jord fra Nordhavns jorddepot til Lynetteholm også går i gang.

Overskudsjord fra København og omegns byggepladser i mange år blevet kørt til Nordhavn for at udvide bydelen og skabe plads til krydtogtskaj, ny containerhavn og en kommende naturpark.
Da Lynetteholmprojektet blev vedtaget, blev det også besluttet at bruge Nordhavn som ‘mellemdepot’ for endnu mere jord fra byggepladserne. Og derfor er der skudt store jordbjerge op i Nordhavn de seneste år.

Nu kan jorden begynde at blive sejlet ud til Lynetteholm og blive dumpet i vandet.

Fredag 30. juni om aftenen og natten vil den første jordlast blive fyldt på en coaster, som tidligt lørdag morgen sejler over Kronløbet og ud til Lynetteholm. I løbet af dagen bliver jorden losset af ved Lynetteholms sydlige kaj ud for Refshaleøen, og den sejler tidlig aften tilbage til Nordhavn for at blive lastet på ny.

Anlæg af to nye kajer
Start juli begynder også arbejdet med at anlægge to kajer ved Lynetteholms nordligste stendæmning. Kajerne skal bruges i forbindelse med anlæg af Lynetteholms næste fase – nemlig et stort stykke af vandet ud mod Kronløbet. Her skal der i første omgang opgraves havbundsmateriale, som bliver bygget ind i første fase af Lynetteholmen ved Refshaleøen.

Arbejdsområde

I forbindelse med anlæg af kajerne er der blevet etablereret et arbejdsområde til søs, som løber langs Lynetteløbet. Arbejdsområdet er markeret med gule bøjer. Det er ikke tilladt at sejle ind over arbejdsområdet.

Sejlere skal man være opmærksom på at holde god afstand til første fase af Lynetteholms stendæmning, da store dele af dæmningen er skjult under vandet og dermed ikke er synlig fra en båd. I september/oktober lukkes sejlrenden for mindre både – Lynetteløbet. Fritidssejlerne benytter i dag Lynetteløbet ind og ud af Københavns Havn. Når Lynetteløbet lukker, skal al sejlads fremover foregå via Kronløbet.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »