Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nu skal tunnel udgraves

Efter flere års forberedelser er Nordhavnstunnelen nu klar til at blive gravet ud. Man kan forvente op til 200 daglige lastbiltransporter fra Svanemøllesiden og Nordhavn når arbejdet for alvor er kommet i gang. Udgravning af tunneltraceet kommer til at foregå hele 2024.  

Det er jorden mellem det spunsjern, som er sat hen over vinteren, som bliver fjernet. Det betyder flere transporter til og fra byggepladsen i Nordhavn. Jorden bliver kørt til jorddepotet på Nordsøvej i Nordhavnen.  
 
“Lige nu er vi i den spæde opstart, men snart er det rigtig meget materiale, som skal transporteres væk fra byggepladsen. Vi forventer op til 200 daglige lastbiltransporter,” skriver nyhedsbrevet om Nordhavnstunnelen, som udsendes af Vejdirektoratet.
 
Udgravningen starter efter påske på Nordhavnsiden og på Svanemøllehavnen i løbet af maj. Alt det sand, der blev fyldt ind i Svanemøllehavnen fjernes igen mellem de to inderste rækker af spunsjern. På Nordhavnssiden er det jord, der skal fjernes mellem spunsvæggene.

Efter påske bliver der også trykket på knappen til det store pumpesystem, som skal sænke grundvandsniveauet og lave reinfiltration af grundvandet. Det er nødvendigt, for at udgravningen af tunnelen kan lade sig gøre.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »