Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nu skyder træbyggeriet op

AP Ejendommes kommende flerbruger-kontorejendom på Marmormolen er klar til at vokse i højden – i træ. Totalentreprenøren Pihlkonsortiet netop støbt den sidste bundplade på den 8.800 kvadratmeter store grund.

Kontorblokken skal opføres i massivt træ i konstruktionerne, og de første træelementer vil inden længe begynde at komme til syne på byggepladsen.

Ved at bruge træ i stedet for betonelementer forventes det at man kan reducere cirka 4.000 tons CO2 i direkte udledning, samtidig med at træet binder en mængde CO2, der først udledes, når og hvis ejendommen nedtages engang om 60-100 år.

“Det er yderst sjældent, at vi i Danmark ser træbyggerier af den størrelse og højde, som Marmormolen kommer til at rumme. Forhåbentligt kan Marmormolen være med til at bane vejen for, at der også i fremtiden kan opføres mange flere store træbygninger i Danmark. For vi bliver nødt til at kigge på, hvilke materialer vi tager i brug i byggeriet, hvis vi skal understøtte Paris-aftalens målsætningen om at holde klodens temperaturstigninger på maksimalt 1,5 grader i 2050”, udtaler Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Denne visualisering er et kig fra sidekanalen på bagsiden af byggeriet ind til Marmorbyen. (AP Pension)

Fakta om AP Pension på Marmormolen:
Højde: 36 meter
Antal kvadratmeter: 28.000
Antal etager: Otte
Hvor kommer træet fra: Sverige og Østrig
Hvem laver træet: Södra i Sverige og Mayr-Meinhof Holz i Østrig
Bygningen forventes at stå klar i 2025
Byggeriet stiler efter en DGNB-platin certificering.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »