Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
energicentral 9133

Ny energicentral i Sundkrogsgade sørger for både varme, køling og spildevand

Der har netop været rejsegilde for den nye energicentral i Sundkrogsgade i Nordhavn: Energicentralen kan håndtere spildevand i kælderen, fjernvarme i stueplan og fjernkøling øverst.

Det er HOFOR der står bag etableringen af den nye energicentral i Sundkrogsgade ved det den kommende Kranparken i Nordhavn. Anlægget skal levere fjernvarme til boliger og kontorer i Nordhavn. Centralen vil samtidig også levere fjernkøling til virksomheder og hoteller. I kælderen bygges en strømforsyning til spildevandhåndtering.

Endelig skal centralen også have installeret en stor fjernvarmepumpe, som skal producere fjernvarme via havvand. Den bliver fire gange så stor som HOFORs øvrige varmepumper

“Det er generelt svært at finde grunde til de vigtige fjernvarmepumper i en tætbebygget by som København, og derfor gør vi os umage med at udnytte pladsen optimalt – så vi får bygningen til at passe ind i Kranparken. Vi har for eksempel træ på facaden, grønne planter, der vokser op ad bygningen og glasvinduer i bygningens facade, der giver forbipasserende kig ind til maskinrummet,” siger John Halkjær Christensen, driftschef for fjernvarme i HOFOR.

Energicentralen i Nordhavn får også HOFORs fjerde fjernkølecentral,som producerer koldt vand til større ejendomme.

“Vores kunder slipper for at skulle håndtere et airconditionanlæg, og samtidig får de mere plads i kælderen eller på taget. Vi køler året rundt, for det er ikke kun til aircondition i sommervarmen, men også til køling af serverrum hele året,” forklarer Jakob Thanning, chef for HOFORs fjernkøling.

Den nye energicentral forventes at stå klar i slutningen af 2022: Første fjernkøling via rør i jorden kommer til foråret omkring maj. Varmepumpen afventer byudviklingen i Nordhavn og forventes klar i 2028.

energicentral illustrationSådan kommer energicentralen til at se ud når den er helt færdig. Den vil ligge i Sundkrogsgade foran Kranparken, et grønt område ud til Kalkbrænderihavnsløbet. (HOFOR)

Close

Translate »