Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
fisk i havnen

Ny guide kortlægger naturen i Københavns Havn

WWF Verdensnaturfonden og By & Havn har lavet guiden ”Københavns Havn – en naturbeskrivelse af livet i havnen”. En gratis publikation, som skal give indblik i livet i havnen og lyst til at udforske den natur, den stiller til rådighed.

 

Guiden indeholder en historisk oversigt over havnens udvikling, dens plante- og dyrearter, samt tips til hvordan man kan få mest ud af havnens natur. Naturbeskrivelsen bygger på viden fra Københavns Kommune, lystfiskere, WWF Verdensnaturfondens biologer og andre af havnens interessenter. Den sætter havnen i en historisk kontekst, og giver et overblik over, hvor og hvornår de kan opleve natur og forskellige slags fisk i havnen.

LÆS OGSÅ: Endnu flere fiskebørnehaver på vej

“Naturbeskrivelsen skal pirre vores nysgerrighed og give os alle lyst til at udforske og passe endnu bedre på den usynlige natur og de planter og arter, vi ikke ser til dagligt. Vi arbejder allerede målrettet med ålegræs, et fantastisk naturligt CO2-lager, og København har på kort tid etableret flere fiskebørnehaver end nogen anden by i verden, men vi er langt fra i mål endnu,” udtaler Bo Øksnebjerg, Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Som led i at sprede budskabet om livet i Københavns Havn inviteres alle også til at deltage i en plakatkonkurrence, som skal fortolke livet i havnen på en kreativ måde. Det er muligt at sende sit bud ind indtil 1. marts 2023. Vinderen bliver valgt af en jury bestående af Anders Kofoed (naturformidler), Bo Øksnebjerg (Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden), Anne Skovbro (Adm. Direktør i By & Havn) og Josephine Kyhn (visuel kunstner og illustrator). Præmien til 1. pladsen er 10.000 kroner. 
Et udvalg af de indsendte plakater vil også blive vist på en udstilling om biodiversiteten i havnen, som vil være tilgængelig for offentligheden til foråret.

Download naturbeskrivelsen her.
Se betingelserne for at deltager i plakatkonkurrencen her.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »