Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Ny musik udspringer af et nyt liv i Nordhavn

vaninaSidste år flyttede en argentinsk singer/songwriter til Nordhavn med sin familie. Nu udsender hun musik og drømmer om landevejen.

For halvandet år siden tog Vanina Lion Hansen springet fra den solrige storby Buenos Aires til det forblæste Nordhavn.
Hun, hendes danske mand og deres to børn skulle nu bo i København, hvor han arbejder som miljøingeniør.
Han har intet med musik at gøre, griner den 39-årige argentiner på engelsk med et charmerende strejf af Syd-amerika.
Det har Vanina til gengæld. Som kunstner kalder hun sig Lyonne, og hun er på nippet til at udgive en sang – sin første sang i Danmark – fortæller hun på Original Coffee, hvor Nordhavn Avis har sat hende i stævne. Det er hendes yndlingscafe, for nogle gange har hun jo brug for at komme ud af huset, som hun siger.

Erfaring fra hjemlandet
Sangen hedder ‘Rain of May’, og den er skrevet i den tid, hvor hun lukkede døren til sit fædreland og sagde goddag til Danmark.
At skrive og udgive en sang var ikke nyt for Lyonne. Hun har udgivet en EP og et helt album i Argentina, og hun drømmer stadig om en karriere som udøvende singer/songwriter. Det skal ‘Rain of May’ bane vejen for.
Hun er dog ikke meget for at beskrive stilen, for så kommer den ned i en kasse, hvor den måske ikke hører til, føler hun.
Men det er nok en blanding af jazz, funk og pop med elementer af soul, funderer hun.
Det er i hvert fald ikke en clean genre.

Som soundtracks til romaner
Tidligere har hun arbejdet med sin musik ved at lade den være soundtracks til forskellige bøger. Det har været bøger af Paul Auster og JD. Sallinger, men ‘Rain of May’ hører ikke til en bog. Snarere er det en beskrivelse af hendes egen rejse.
Den blev til på en sjov måde. Jeg boede med min familie i New York en periode sidste år, inden vi kom til Danmark. Der mødte jeg en bekendt, som er dansk musiker. Han gav mig alle sine kontakter i den verden, så da jeg kom til Danmark, vidste jeg, hvem jeg skulle opsøge, forklarer hun.
Det blev produceren Peter Iversen, og han lagde studie til Lyonnes første single på dansk grund. Den blev indspillet i maj i år, og 1. november kan man høre den på Spotify.

Dyrt at producere
Faktisk indspillede hun én til, men den gemmer hun til udgivelse næste år, for det er dyrt at være en uafhængig musiker i Danmark.
Man skal faktisk have et af de store pladeselskaber, hvis man ikke selv skal betale det hele. Selv på de små selskaber betaler man, men jeg foretrækker faktisk at have min kunstneriske frihed.
Det har hun fået, for i sidste ende er det hende, der bestemmer over de to singler, selv om Peter Iversen har været en god sparringspartner.
Jeg tænker på det som, at jeg kom med skelettet til sangen, og han klædte det på.

Drømmen om scenen
Vanina Lion Hansen er det, man på engelsk kalder homemaker. Hun har bygget et hjem op i en tom lejlighed (dengang der var havudsigt fra lejligheden, som hun bemærker uden ærgrelse i stemmen – og så alligevel).

Drømmer om turné
Hun sørger for, at børnene på ni og 13 har det godt. Et traditionelt job på et kontor kunne hun ikke drømme om, selv om hun har en uddannelse fra Argentina inden for kommunikation.
Sådan et job er som et fængsel for mig. Jeg har brug for friheden til at skabe, og jeg vil bestemme over min egen tid.
I stedet håber hun, at et publikum får øjnene – og ørerne – op for hendes musik.
Hvis mange mennesker hører det, kan jeg komme ud at spille og tjene penge på det. Jeg vil gerne turnere her og i England og Tyskland. Men lige nu arbejder jeg på at få fat i næste sommers festivaler, siger hun håbefuldt.

Find Lyonnes sang på Apple Music:

https://music.apple.com/us/album/rain-of-may-single/1477207316?app=itunes&ign-mpt=uo%3D4

Close

Translate »