Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
skt petersborg plads 806

Ny byggeplads med bæredygtige maskiner

Et nyt byrum er på vej på Skt. Petersborg Plads og byggepladsen er den første i Nordhavn, hvor maskinerne drives af fossilfrit brændsel. Det reducerer CO2-udledning, støj og lugt.

En fossilfri byggeplads betyder, at der ikke bliver udledt fossile brændstoffer såsom kul, olie og naturgas på byggepladsen. I stedet bruger maskinerne f.eks. HVO-diesel. Det er et biologisk nedbrydeligt brændstof som reducerer CO2 udledningen med op til 90% sammenlignet med almindelig diesel. HVO er også lugtfrit og udleder 25% færre luftpartikler. Det koster dog 4-5 kroner mere pr. liter end konventionel diesel – cirka 130 kr. mere pr. time for en 30 tons gravemaskine.

“Skt. Petersborg Plads er omgivet af et rigt byliv, da den trekantede plads ligger kilet ind imellem boliger, BIG Bio, en Netto og P-hus Lüders. Det er bl.a. derfor, at netop denne byggeplads blev udvalgt som den første fossilfrie byggeplads i Nordhavn”, fortæller Hans Vasehus, anlægschef i By & Havn.

Støj- og lugtgener skal også begrænses på Skt. Petersborg Plads. Støjen fra udstødningen er med det fossilfrie brændsel er 1,5-2 dB lavere. Samtidig udledes der færre partikler til luften – og mindre røg.

Det er firmaet HedeDanmark, der er entreprenør på Skt. Petersborg Plads.

“Det er en del af vores målsætning, at vi som virksomhed skal være endnu grønnere, og derfor er det glædeligt at kunne udføre arbejdet på en bæredygtig måde sammen med By & Havn, der også har grønne visioner,” siger Claus Lorenzen, divisionsdirektør for Landskab og Anlæg i HedeDanmark.

SKT. PETERSBORG PLADS
Den trekantede Skt. Petersborg Plads ligger bag BIG BIO og P-hus Lüders, hvor der netop nu er ved at blive skabt en nedsænket park med plads til leg og ophold. Parkens reference er havet, og farverne holdes derfor i blå og grønne toner. Legeredskaberne vil bl.a. bestå af muslingeskaller og søstjerner og i bedene langs kanten vil en række af perlelignende lamper skabe et stemningsfuldt lys.

 

Close

Translate »