Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
danmarks tekniske museum dorte mandrup casson mann visual

Nye ambassadører for teknisk museum i Nordhavn

Danmarks Tekniske Museum vil flytte til Svanemølleværket og skabe et ‘kulturelt kraftværk for videnskab, teknologi og innovation’. En ny bestyrelse for projektet DTM 4.0 vil løfte museet op i en international liga.

”Projektet er et nyt fremadrettet kapitel i historien om det moderne Danmark som et højteknologisk samfund i en global verden. Med placeringen i Svanemølleværket får vi samtidig skabt en ideel ramme med stærk industrihistorie og en attraktiv beliggenhed ved havnefronten i København,” udtaler Lars Liebst, tidligere direktør for Tivoli, og nyudnævnt formand for Bygnings- og udviklingsfonden DTM 4.0, som skal gøre planerne til virkelighed.

Nyudnævnt næstformand er Claus Jensen, Dansk Metals forbundsformand. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er Rikke Søgaard Berth, partner i advokatvirksomheden Horten, Mette Lis Andersen, tidligere adm. direktør i Realdania samt Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen.

Desuden har man samlet et ambassadørkorps, som består af personer der støtter idéerne bag det nye tekniske museum og gerne vil dele deres viden om projektet med andre. Blandt ambassadørerne er astronaut Andreas Mogensen.
”Danmarks Tekniske Museum er det perfekte eksempel på, hvad der i min barndom fik mig til at drømme om at blive astronaut. Jeg blev inspireret til at vælge en naturvidenskabelig og teknisk uddannelse, og en karriere først som ingeniør og sidenhen astronaut. Derfor er det naturligt for mig at indgå i ambassadørkorpset for det nye tekniske museum, i håbet om at endnu flere kan blive inspireret og fascineret på samme måde,” siger Andreas Mogensen.

Planerne om det nye Danmarks Tekniske Museum omfatter en ‘gentænkning af museet som et moderne samtidsmuseum’. Forandringerne er allerede i gang på det eksisterende museum i Helsingør.  Projektet støttes også af Københavns kommune, Udviklingsselskabet By & Havn, Ørsted A/S og HOFOR og en række fonde. I den næste fase af projektet inviterer fonden til dialog med en bred kreds af andre fonde, politikere, virksomheder og uddannelses- og kulturinstitutioner.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »