Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nye regler i havnen

Københavns Havn skal have revideret Havnereglementet, som regulerer, hvad man må og ikke må i havnen. Alle kan bidrage med input på en dialogportal, som er åbnet i dag.

Dialogportalen på By & Havns hjemmeside kan alle brugere af havnen svare på et par spørgsmål og komme med ønsker til stramninger og lempelser til havnereglerne. Det vil være muligt at give input frem til og med søndag den 21. april. Herefter indgår alle kommentarer i den videre proces. Det forventes at det reviderede havnereglement udkommer til oktober.

Det seneste havnereglement er fra 2021, men havnen udvikler sig hele tiden, og reglementet skal følge med, mener By & Havn, som for tiden holder møder med de tætteste samarbejdspartnere omkring sikkerhed og tryghed i havnen. Det er f.eks. Københavns Kommune, Søfartsstyrelsen, Hovedstadens Beredskab og Københavns Politi. Desuden har By & Havn inviteret til dialogmøder med repræsentanter for Københavns lystbådehavne, havnens kommercielle aktører på vand, samt havnens mange foreninger.

Der vides endnu ikke, hvilke ændringer der vil blive tale om.
“Det er vigtigt for os at lytte og sikre, at reglerne er i tråd med livet i havnen. Derfor rækker vi ud for at få input til, om nogle af reglerne skal revideres, så de er så relevante som muligt og bygger på erfaringer. For os er det vigtigste, at sikkerheden og trygheden holdes i top, samtidig med, at der kan skabes nye aktiviteter i havnen for alle,” udtaler Havneudviklingschef Mette Odgaard Mylin fra By & Havn.

I Havnereglementet reguleres al slags adfærd og færdsel på de 40 kilometer bolværk og 16 kvadratkilometer vandareal i Københavns Havn. Reglerne handler bl.a. om:
– Hvor man må og ikke må ankre, sejle, fiske, dykke, bade, bo og opholde sig i havnen
– Forbudte fartøjer og forbudte aktiviteter
– Hvor hurtigt man sejle i forskellige områder af havnen
– Hvordan man kommer igennem broer og sluser
– Og meget andet om f.eks. handel, identifikation, sikkerhed osv.

Foto: Ole Malling/By & Havn

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »