Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nye ‘Ungeværker’ skal gøre det cool at gå i ungdomsklub

vesterbroByens ungdomsklubber skal være ‘mere for flere’. De mindre ungdomsklubber samles 22 nye ‘Ungeværker’ med hver sin profil. I nærheden af Nordhavn kommer der to.

Det er kommunens fritidscentre som selv er blevet bedt om at udpege de steder i byen, som skal være de nye større UngeVærk i København. Baggrunden er at mange af de mindre ungdomsklubber i byen ikke kan tiltrække de 14-17-årige unge. 

E-sport, musik og skills
Der er nu udpeget 22 Ungeværker i byen, og to af dem ligger tæt på Nordhavn:

Ungeværk Pumpestationen i Præstøgade 23 skal være Ungeværk med en profil indenfor Strength and Skills.

Ungeværk Østerbro Nord (Carlsvognen) på Carl Nielsens Allé 13 skal være Ungeværk med en profil indenfor e-sport og musik. 

En slags efterskole – i byen
I visionen for Ungeværkerne, som er udarbejdet af Børne- og Ungdomsforvaltningen – fremgår det at alt for mange unge ikke kender  til Københavns ungdomsklubber – og alt for mange tror ikke, at tilbuddene er spændende. 

Ungdomsklubberne skal i højere grad fremstå som attraktive tilbud for at appellere til en bred gruppe af unge. De skal give fri rum og ungefællesskaber på tværs af forskellige baggrunde… De skal give Københavns unge de samme muligheder for at udvikle sig, som de unge, der tager et år på efterskole. De københavnske ungdomsklubber skal give unge mulighed for at være på efterskole – efter skole, står der i visionen.

Stærke profiler
De nye Ungeværker skal have stærke profiler, som kan tiltrække unge på tværs af København. Stederne er valgt ud fra flere kriterier:
– Minimum 500 kvadratmeter og plads til 100 unge på samme tid.
– Plads til sport, dans, scenekunst og andre holdaktiviteter.
– Flere værksteder og temarum, for eksempel lydstudie, køkken eller et kreativt værksted.
– Plads til fordybelse, ro og private samtaler – og et cafe/loungeområde, hvor de unge bare kan hænge ud.

Close

Translate »