Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nyt anlæg ved Fiskerihavnen

Der er byggeplaner overalt i Nordhavn – også de ‘hemmelige’ steder er i kikkerten.

For eksempel har forsyningsselskaberne HOFOR og NOVAFOS planer om at bygge et udløbsanlæg for den kommende Svanemøllen Skybrudstunnel i Nordhavn.

To steder har været i spil: Færgehavn Nord og spidsen af Fiskerihavnen. Her for enden af Kattegatvej er der i dag et naturområde som kendere værdsætter for dets fred, udsigt og frisk luft. Et såkaldt udløbsanlæg her vil betyde flere års byggearbejde og en permanent ændring af landskabet og naturværdierne.

Sagen er i to år sendt frem og tilbage mellem myndigheder og kommuner. Forslaget om at bygge anlægget på Svaneknoppen ved Svanemøllehavnen blev droppet efter store protester fra naboer og brugere.

På et tidspunkt blev udløbspunktet ved Færgehavn Nord besluttet. Men det kan kollidere med anlægsarbejdet for Nordhavnstunnelen. I dette efterår anbefalede politikere i Københavns Kommune at flytte projektet tilbage til Fiskerihavnen. HOFOR har nu ansøgt om tilladelse til de første prøveboringer i havbunden ud for havnen. Projektet skal i fornyet høring i starten af 2021.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »