Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
sundmolen byrum 2781

Nyt byrum på Sundmolen skal give mere leg og vilde blomster

Det midlertidige byrum ‘Juleskoven’ på Sundmolen bliver udvidet til dobbelt størrelse i august. Byrummet er udviklet i et samarbejde mellem beboere fra Sundmolen og By & Havn.

Bilerne er forsvundet fra den nu tidligere p-plads mellem Pakkus 53 og 54 på Sundmolen – og det betyder at det rekreative byrum langs Klubiensvej kan udvides. 
Den første udvidelse gælder området  hen over Klubiensvej. Her kommer der løvtræer i plantekasser, højbede med vilde blomster og krydderurter, bord- og bænkesæt og store legesten. Samtidig opsættes et legehus og en hængekøje i det nuværende byrum tættest på boligerne. 

Planer om instituion udskudt
Første udvidelse af det midlertidige byrum sker i løbet af uge 32 og fordobler det rekreative areal. Senere skal der bygges på grunden mellem de to pakhuse, og derefter udvikles et nyt, permanent byrum på resten af pladsen. 

Oprindeligt var der planlagt en institution på byggefeltet mellem de to pakhuse, og den tilhørende legeplads skulle kunne bruges af alle efter lukketid. men den plan er på nuværende tidspunkt til revidering i Københavns Kommune. Dog ligger det fast, at der kommer et permanent byrum ud for byggegrunden uanset hvad, oplyser By & Havn.

Leg, vilde blomster og lækroge
Indretningen af byrummet er sket i et samarbejde mellem en følgegruppe af beboere fra Sundmolen og  medarbejdere fra By & Havn. 

Gruppen vil arbejde for mere biodiversitet og gode muligheder for leg for de mindste. Samtidig skal pladsens elementer kunne flyttes og genanvendes.

“Det har været vigtigt for os at skabe et rart sted for alle de små – både små børn og små insekter – og for os voksne, og så har vi fokuseret meget på biodiversitet. Derfor bliver der plantet så mange vilde blomster som muligt, og højbedene vil samtidig skabe nogle kroge med læ, hvor man kan sidde mens børnene leger. Så nu glæder vi os bare til at se byrummet blive til virkelighed og mødes til en kop kaffe med naboerne,” siger Natasha La Cour som er medlem af følgegruppen.

Hvad skal byrummet hedde? 
Det nuværende byrum tættest på boligerne fik navnet ‘Juleskoven’ ved indvielsen, på grund af beplantningen med  nåletræer. 

Nu er nåletræerne erstattet med løvtræer, så det nye byrum skal have et nyt navn, som beboerne skal være med til at bestemme. Man kan indsende forslag til jhm@byoghavn.dk. Eller komme med sit forslag på selve åbningsdagen for byrummet 17. august klokken 16-17. 

Følgegruppen mødes igen torsdag 11. august kl. 16.30-18.00. Mødet er åbent men kræver tilmelding senest 10. august til jhm@byoghavn.dk.  

Close

Translate »