Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
drone naturpark fiskerihavnen

Nyt forslag til Naturpark Nordhavn

 I år skal Københavns Kommunebeslutte, hvordan den kommende Naturpark Nordhavn skal indrettes. 

I slutningen af 2023 fremlagde By & Havn en revideret strukturplan for Ydre Nordhavn, hvor der er gjort plads til flere grønne forløb i den del, der skal byudvikles.  

Nordhavns Naturvenner har nu haft foretræde for Teknik- og Miljøudvalget i kommunen og præsenteret sine holdninger til udbygningen af Nordhavn.

Naturvennerne ønsker sig både en en stor naturpark i den nordlige del af Nordhavn og et stort område til idræt og byskov i den sydlige del. I alt rummer den nye plan 94 hektar til natur og 11 hektar til idræt.

Det nye forslag fra Nordhavns Naturvenner er ikke offentliggjort endnu, men på foreningens hjemmeside kan man se et smugkig på planen. Som det fremgår vil naturvennerne lave en meget grøn Nordhavn. illustration: nordhavns-naturvenner.dk

Peger i den rigtige retning

“By & Havns nye plan peger i den rigtige retning med flere områder til natur og grønne områder. Vi ser stadig en mulighed for at lave en unik naturpark for københavnerne og endda ud til vandet og med både vådområder og bakker. Det kan blive et godt område for biodiversiteten i København,” udtaler formand for Nordhavns Naturvenner, Knud Erik Hansen. 

Han tilføjer, at der bør være adgang til de grønne områder allerede nu: 

“Da der går mange år inden området er fuldt udbygget, bør der laves fri adgang til de grønne områder, der ellers blot vil ligge hen.” 

Mange forslag

Allerede i 2019 spillede foreningen Nordhavns Naturvenner ud med sin plan for en park med masser vild natur og dyreliv. 

Oprindeligt var Nordhavnstippen inddraget til byudvikleng. Men Københavns Kommune besluttede i 2020, at Nordhavnstippen skal bevares og indgå i parken. Det betyder bl.a. at linieføringen af metroen er trukket tilbage fra området.  

Der er også kommet udspil fra idrætsorganisationen DGI, som ønsker sig idrætsfaciliteter i det grønne område. 

Nordhavns Naturvenner fremlægger om kort tid sin nye plan i sit fulde omfang, så den kan indgå i den politiske debat.

Det ventes at der udskrives en konkurrence om naturpark Nordhavn i andet halvår af 2024.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »