Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nyt fyrtårn på Sundmolen er tegnet i hånden

Sundmolen i Nordhavn har fået et nyt fyrtårn i det nye landskab på spidsen af molen. Det er tegnet i hånden af en af byggefirmaet CG Jensens formænd, som syntes at Nordhavn fortjente er smukkere fyrtårn.

Det CG Jensens division Anlæg Vest som har udføre den store renovering af den nedslidte Sundmolen – som nu er forskønnet med træbro, nye stier og en lille skov.

I forbindelse med opgaven skulle formand Jacob Cargnelli og sjakket fjerne det gamle glasfiberfyrtårn på molen. De kunne dog ikke nænne at flytte det på plads igen. 

“Det lignede faktisk lidt et rasteplads toilet, så det kunne vi næsten ikke have siddende på os at skulle sætte op igen, så vores byggeleder Esben pressede rigtig godt på for, at vi fik lov til at lave et nyt fyrtårn”, fortæller Jacob Cargnelli i en video om fyrtårnet på LinkedIn.

Han foreslog selv at tegne et nyt fyrtårn, med papir og blyant. Det gjorde han en sen nattetime derhjemme.
“Det kommer måske nok af, at jeg er udlært tømrer – og der tegnede vi jo alting i hånden. Jeg har også tegnet mit eget sommerhus. Og så er der nok også en lille djævel i mig, der gerne vil vise, at man stadig godt kan lave ting, der ikke skal være 3D projekterede. Så derfor tænkte jeg; gammelt håndværk og gamle tegninger, det må hænge sammen”, fortæller Jacob Cargnelli.

“Det skulle ligne fyrtårnet ovre på Langelinie, men det er modificeret lidt i udseendet, fordi at der noget med en brandhøjde på den lyskilde der sidder oppe i fyret, men der var også et ønske om at gøre det mere slankt og mere æstetisk,” fortæller han.

Han sender samtidig en stor tak for tilliden til bygherren By & Havn samt Skærbæk Smede & Maskinværksted, som hjalp til med at realisere fyrtårnet.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »