Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Nyt sejladsreglement ved kysterne

Københavns Politi har lavet et nyt sejladsreglement for sejlads ved kysterne omkring København.

”De senere år har vi oplevet, at langt flere bruger kysten, og vi oplever nu, at der er et behov for regler for at alle kan opholde sig trygt og sikkert, både når de bader og når de opholder sig på vandet,” udtaler Politikommissær Thomas Ahlburg, som er leder af Københavns Politis maritime indsats.

”Uanset om man sejler i motorbåd, på vandscooter, jetski, surfer på et bræt eller sejler med en drone skal man sætte sig ind i reglerne og følge dem. Reglerne er lavet for at forhindre farlige situationer – særligt for de badende, som er de bløde trafikanter, når der er meget trafik på vandet.”

Reglerne i hovedtræk: 

Reglerne gælder for motordrevne fartøjer, der sejler i en zone på op til 300 meter ud for kyststrækningerne i Københavns Politikreds.

·       Man må kun sejle vinkelret på kysten og kun i direkte gennemsejling af 300 meter zonen.

·       Man må ikke sejle til eller fra kystområder, der er udlagt som kommunal badestrand.

·       Gennemsejling må ske med en hastighed på maksimalt 5 knob. Dog med regionale undtagelser.

·       Man må højst sejle 3 knob ved Amager Strandpark (uden for sommerbadezonen), ved Lagunen i Amager Strandpark og ud for Kastrup Strandpark.

·       Alle fartøjer – med undtagelse af brætsejlads – skal være forsynet med navn og hjemmehavn eller andet identifikationsmærke på minimum 50 mm. i højden, som skal være placeret på et synligt sted, så det kan ses fra land.

·       Vandskiløb må foregå med den nødvendige hastighed, men skal foregå vinkelret på kystlinjen indtil man når 300 meter ud. Trækkende fartøj skal være bemandet med minimum to personer på mindst 18 år til udkig for og agter. Den ene person kan være føreren af båden.

·       Sejlads med bræt, surfing, kitesurfing og lignende må ikke være til hindring eller ulempe for badende, ligesom det ikke må medføre unødig støj til ulempe for andre. Det er ikke tilladt at surfe inden for badezonen i Kastrup Søbad.

Se det fulde reglement her: https://politi.dk/koebenhavns-politi/om-koebenhavns-politi/sejlads

Der gælder andre særlige regler for sejlads, badning og ophold i Københavns Havn.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »