Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Østre Landsret flytter til Nordhavn

By & Havn har solgt ca. 16.000 etagemeter byggeret på en grund på Trælastholmen til Bygningsstyrelsen. Dermed flytter Østre Landsret fra bygningerne i Bredgade/Fredericiagade til Indre Nordhavn

Østre Landsret flytter sine aktiviteter til området – forventet i 2021. Kvarteret udvikles vest for Sundmolen, Orientbassinet og Levantkaj og øst for Kalkbrænderihavnen. Østre Landsret får stor synlighed fra den gennemkørende vej i området, Sundkrogsgade. 

Foruden de 16.000 etagemeter etableres en kælder med 16 parkeringspladser. Bygningsstyrelsen forventer at udbyde byggeriet som OPP-projekt (Offentligt-Privat Partnerskab). By & Havn stiller krav til, at alle nye bygninger om at de bæredygtighedscertificeres efter DGNB standarden – ligesom selve kvarteret Trælastholmen allerede før igangsættelsen er præcertificeret som et bæredygtigt kvarter.

Indretningen af byggeriet afviger fra et sædvanligt erhvervsbyggeri, bl.a. på grund af krav til størrelsen af retssale, særlige krav til adgangsforhold m.v. Derfor har Bygningsstyrelsen, By & Havn og Københavns Kommune undersøgt, hvordan byggeriet kan gennemføres på grunden, og det har bl.a. været nødvendigt at gøre byggefeltet bredere end forudsat i den oprindelige lokalplan. 

Løsningen har været at parallelforskyde den planlagte kanal øst for byggefeltet 10 meter, således at kanalen får den samme bredde, som, det hele tiden har været meningen. Dette er aftalt med Københavns Kommune, og byggeriet til Østre Landsret på byggefeltet er dermed muliggjort. Kanalen etableres dog først, når Østre landsret-byggeriet står færdigt. 

”Jeg er tilfreds med, at aftalen er kommet i hus. Nu begynder vi for alvor at kunne se konturerne af Trælastholmen som et dynamisk kvarter primært med erhverv ved Metrostationen Orientkaj. Foruden Østre Landsret ved vi, at der bygges et Comwell hotel på Trælastholmen. Det er dejligt at konstatere, at kvarteret kommer godt fra start med en højprofileret institution som Østre Landsret,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn. 

”Med den betingede købsaftale mellem Bygningsstyrelsen og By & Havn ser jeg med stor forventning frem til, at Østre Landsret i løbet af ganske få år kan flytte ind i en smuk og funktionel bygning, som er opført til domstolsformål, og som imødekommer de mange krav til sikkerhed, funktionalitet og brugerfaciliteter, som i dag med rette stilles til en velfungerende retsbygning. Med grundens centrale beliggenhed på Trælastholmen i det indre Nordhavn og meget tæt på Metroen vil det ydermere blive væsentligt enklere for brugerne at komme til landsretten, end tilfældet er i dag,” siger landsretspræsident Bent Carlsen, Østre Landsret

”Vi er meget tilfredse med, at samarbejdet med By & Havn og Københavns Kommune har muliggjort byggeriet, så Østre Landsret med det betingede grundkøb kan se frem til en ny bygning, der er den tredje statsmagt værdig,” siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Signe Lyndrup. 

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »