Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
kulturhavn dans

Open Call til Kulturhavn 2022

Kulturhavn inviterer foreninger og maritime skabninger til at blive arrangører på Kulturhavn 2022, som går i søen 27.-28. august.

Og Nordhavns kulturliv skal være på stikkerne, for i år vil den ene af to hovedscener være placeret forabn Orientkaj metrostation i Nordhavn.

“Kulturhavn vil stadig skabe liv mange steder i havnen i løbet af festivalens to dage, men i år laver man et par baser, som skal danne omdrejningspunkt for aktiviteterne. I Nordhavn bliver det Orientkaj Station og den plads, der ligger foran, som om søndagen er centrum for Kulturhavnsfestivalen”, fortæller projektleder Esther Jexen Dall fra Kulturhavn:

“I år vil vi prøve at samle det lidt mere, så vi om lørdagen har fokus på den sydlige del af havnen, om søndagen den nordlige ende. Hvert sted vil have et festivalshjerte med en festivalplads, som tager udgangspunkt i byrummet. Herfra kan der så foregå popup-aktiviteter andre steder i havnen, men der bliver et centrum for løjerne hver dag,” fortsætter hun.

En del af vores vision er også, at vi vil være med til at aktivere hele Københavns Havn og dermed også være nogle af de første til at vise, hvor man kan lave kultur i de mange nye byrum og bydele, hvor de klassiske kulturtilbud ikke er nået ud endnu. Her er det jo fedt at komme med en festival, der kan eksperimentere med områderne. Måske kan vi også vise en vej frem mod mere faste aktiviteter.

Der kan ansøges om op til 20.000 kroner til afholdelse af et havne-event. Pengene kan gå til for eksempel til materialer, som en forening kan bruge året rundt, iscenesættelse af byrummet til aktiviteten eller transport. Og man behøver ikke at være en vandhund eller erfaren havnebruger for at kaste sig ud i Kulturhavn: Projektfolkene hjælper hjertens gerne med at udvikle idéer, finde praktiske løsninger eller assistere med sikkerheden.

Man kan søge frem til 24. april.  Kriterierne for at opnå støtte til et arrangement er, at det enten er direkte havnerelateret eller havnenær. Ansøgere skal altså vise, hvordan det giver mening for begivenheden, at den foregår ved vandet. Festivalen har desuden fokus på temaerne bæredygtighed, samarbejde mellem arrangører, publikumsvenlighed og nytænkende aktiviteter i form, ramme eller lokation.

“Vi har et stort hjerte for vores folkeoplysende foreninger, for eksempel den lokale spejderforening, roklub eller en danseforening, som viser, hvor smukt det er at danse på kajkanten, Tai Chi-klubben, som viser hvordan vandet er med til at skabe ro til den meditative del af deres sport… Men alle er velkomne til at søge, både privatpersoner, foreninger og virksomheder,” fortæller projektlederen.

Kulturhavn 2022
28. august, begge dage kl. 10-20
Lørdag omkring Frederiks Brygge, søndag Orientkaj St.
Kontakt: Projektleder Esther Jexen Dall, tlf. 51 52 72 89, info@kulturhavn.dk
Se mere: www.kulturhavn.kk.dk

Close