Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Over 200 bidrag til plakatkonkurrence om livet under overfladen

WWF Verdensnaturfonden og By & Havn har fundet vinderen af plakatkonkurrencen om livet under overfladen i Københavns Havn.

OPDATERING: Udstillingen var tænkt som en pop-up udstilling, som kun skulle vises i denne uge. Men nu udstillingen forlænget til fredag den 24. marts. 

Prisen går til 54-årige Michael Stokkebye fra Vesterbro, som sammen med 23 andre finalister får deres kunstværker udstillet på By & Havns udstilling ’Havnebygmesterens Studiesamling’. Udstillingen er gratis og åben for offentligheden til og med fredag den 17. marts.

Freelanceillustrator Michael Stokkebye fra Vesterbros bud på plakaten for Københavns Havn var lige lidt bedre end de over 200 andre kunstnere, der hver havde indsendt kreative bud på livet under overfladen i Københavns Havn.

“Vi har en fantastisk havn, og det rene vand er i mine øjne en af byens største kvaliteter. Det skal vi værne om og beskytte, så havnemiljøet forbliver blandt verdens bedste. De flotte plakater gør mig stolt over, at Københavns Havn rummer så stor biodiversitet”, sagde Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) da hun uddelte præmien i går.

På Michael Stokkebyes plakat ses blandt andet en krabbe, en ål og flere forskellige fiskearter svømme rundt under overfladen, mens fire personer og en havfrue dypper henholdsvis tæer og hale i havnen på det, der ligner en sommerdag. (Foto: By & Havn)

Vinder 10.000 kr. og en plads på kunstudstilling
Med hæderen følger en præmie på 10.000 kroner og en plads på pop-up-udstillingen hos By & Havn, og det glæder Michael Stokkebye.
“Det var en superfed opgave, der indbød til, at jeg straks gik i gang med at tegne skitser. Min første tanke var at vise København fra et andet perspektiv – nedefra – og samtidig lade fødderne fortælle deres egne historier. Historier om de mennesker, der udgør København, og at vi faktisk er langt tættere på naturen og dyrene, end vi tror, når vi for eksempel stikker tæerne i vandet,” siger han.

Vild Med Havnen7

Popup-udstillingen i Havnebygmesterens Studiesamling ligger i visitationsbygningen på adressen Nordre Toldbod 3, København K. Udstillingen er gratis for offentligheden og åben fra tirsdag den 14. marts til og med fredag den 24. marts fra klokken 9-15. Læs mere på udstillingens hjemmeside

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »