Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
fiskerihavnen 1710

Overborgmester: Bevar Fiskerihavnen i Nordhavn

Københavns overborgmester Lars Weiss (S) vil kæmpe for at bevare fiskerihavnen i Nordhavn – og andre historiske bygninger og kvarterer i byen

I Nordhavn ligger Fiskerihavnen som et af de sidste af byens havnemiljøer, der faktisk har både fiskere, træskure og fiskenet, der hænger til tørre.
“Fiskerihavnen er en charmerende lille perle, der står i kontrast til Nordhavns nybyggede facader og moderne arkitektur. Når jeg går rundt mellem kutterne og de små selvbyggede huse, får jeg fornemmelsen af at gå i et område, der har fået lov til at leve sin helt egen isolerede tilværelse – væk fra den pulserende aktivitet i resten af havnen. Det synes jeg er unikt, og jeg peger på Fiskerihavnen for at sikre, at det nye byområde i Nordhavn får bevaret en del af det gamle havnemiljø.”

Det siger Overborgmester Lars Weiss (S), som netop har lanceret et forslag om at sikre bevarelsen af fem ‘historiske perler’ i København. Fiskerihavnen i Nordhavn er en af dem. De andre er bl.a. Danmarks ældste villakvarter, Rosenvænget på Østerbro, Herolds Varehus på Amager og fabriksbygningerne på Vermundsgade, et af Nørrebros sidste eksempler på 1900-tallets industri. 

Disse og mange andre historiske bygninger og kvarterer ligger midt i områder, der byudvikles med hastige skridt. Og hvis de ikke er omfattet af en fredning, er det ikke sikkert at de kan bevares for eftertiden. Der skal nye værktøjer til, som f.eks. bevarende lokalplaner eller såkaldte SAVE-registreringer til, mener Lars Weiss (S).fiskerihavnen 1706LÆS OGSÅ:  ”Jeg tror ikke, vi bliver 110 år”“Der bliver hele tiden bygget nyt i København, og det er rigtig godt – for vi skal have plads til, at vi bliver flere. Men vi skal også sørge for at bevare byens historiske steder, så de ikke går tabt i den udvikling. Derfor skal vi handle nu – og ikke på bagkant, så man også i fremtiden kan fornemme det gamle København i kvartererne og mærke historiens vingesus,” siger overborgmesteren, som nu har sat sin forvaltning til at undersøge de konkrete muligheder for at bevare historiske bygninger og kvarterer.

fiskerihavnen 1715De fem steder, som han indtil nu har udpeget, står for egen regning.
“Der kan sagtens være steder, jeg har overset. Derfor skal vi stadig have fokus på emnet i de kommende budgetforhandlinger  – i kommuneplanstrategien –  og i dialog med københavnerne”, siger Lars Weiss (S).

(Fotos: Marie Varming)

Close

Translate »