Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
vandrelyst bog

På gåtur i Nordhavn med Ritt og Antorini

Ny bog af Ritt Bjerregaard og Christine Antorini om gode vandreruter i hele Danmark – blandt andet i Nordhavn, hvor Anne Skovbro viser vej.

I den ny samtale- og vandrebog “Vandrelyst” snører Ritt Bjerregaard og Christine Antorini vandrestøvlerne og tager læseren med på vandretur 15 forskellige steder i Danmark. På hver vandretur har de inviteret en gæst, der er særligt kendt i området og har noget på hjerte. Én af turene går til Nordhavn, hvor Anne Skovbro adm. direktør i By & Havn viser rundt og fortæller om udviklingen af bydelen.

På den 14 km. lange rute igennem Nordhavn kommer samtalen også vidt omkring. Lige fra historien om at Nordhavn blev udbygget i slutningen af 1800-tallet for at skabe en konkurrencedygtig industrihavn som modsvar til Tysklands Kielerkanal. Til i dag, hvor Nordhavn udvikles som en bydel for mennesker og med bæredygtighed og fællesskaber i fokus. 

Ritt Bjerregaard var selv med til at sætte sit præg på Nordhavns udvikling som overborgmester i København 2006-2010.

Vandreturen går igennem Århusgadekvarteret med besøg i bl.a. BIG Bio som eksempel på, hvordan bygningerne i Nord-havn opføres så bæredygtigt som muligt. Op på konditaget med udsigt over hele byen, forbi de almene boliger, ungdomsboliger og det lokale handelsliv, som der er taget hånd om helt fra start. Derefter bevæger ruten sig længere mod nord, hvor landskabet forandrer sig fra boliger til gammel industri. 

“Det er mange elementer, der udgør en by, men det er fællesskaberne, foreningslivet og kulturen, der skaber en sammenhængskraft og gør, at vi kommer til at lære hinanden at kende. Uden kulturen og fællesskaberne er byen fattig – det mærkede vi nok alle sammen på hver vores måde under corona. Derfor er det enormt vigtigt, når vi udvikler by, at skabe alt fra små byrum til kulturhuse, foreninger og faciliteter,” udtaler Anne Skovbro. 

‘Vandrelyst’ udgives af Gyldendal.

 

Close

Translate »