Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Parken ved Strandboulevarden kommer i 2023

Imens tunnelboremaskinen Helga arbejder sig gennem undergrunden, forbereder Københavns Kommune sig til næste skridt i skybrudsprojektet ved Strandboulevarden.

Hele den ene kørebane omlægges til en langstrakt park i den østlige side af Strandboulevarden mellem Løgstørgade og Nordre Frihavnsgade. Parken skal stå færdig i 2023. 

Tunnelboremaskinen Helga har boret de første 400 meter af en ny skybrudstunnel, som med to meter i diameter og en længde på i alt 1100 meter i fremtiden skal skåne Østerbro for oversvømmelser af kældrene. Et meget voldsomt skybrud ramte nemlig Østerbro særlig hårdt 2. juli 2011. Vandet stod i en halvmeteres højde i gaderne, jernbanevolden ud til havnen skred delvist sammen og kældre og butikker fik store skader.

Derfor arbejder Helga sig nu fremad med ni meter om dagen, seks meter under Strandboulevarden. Forleden nåede den til Næstvedgade, hvor den blev hejst op af boreskakten for at blive sat ned igen i skakten ved Gammel Kalkbrænderi Vej, hvor den om kort tid begynder at bore sig mod Løgstørgade i den modsatte ende af Strandboulevarden. 

“Tunnelboremaskinen brød ud i skakten præcis som forventet. Så alt i alt er vi meget tilfredse med udførelsen af det første tunnelstræk, og vi satser på, at det vil gå lige så godt med de næste stræk, når vi kommer dertil”, fortæller byggeleder Maibrit Gjørup fra HOFOR, som står for projektet. 

Afløb ved Gittervej
Sidste fase i borearbejdet bliver under Gammel Kalkbrænderi Vej, hvor tunnellen sammenkobles med en allerede boret tunnel, som fører ud til p-pladsen på Gittervej i Nordhavn. Og her kan regnvand fra kommende skybrud så løbe ud i Nordbassinnet. Skybrudstunnellen forventes at stå færdig i efteråret 2021. Systemet kan til den tid opsamle ca. 2000 kubikmeter skybrudsvand og hverdagsregn.

Udover tunnellen, vil skybrudsprojektet bestå af en række bassiner langs Strandboulevarden. 

Plads til cykler og ny park
For at gøre plads til disse, og for at skabe bedre forhold for cyklister Indsnævres Strandboulevarden til én vej med to vejspor, i stedet for den nuværende boulevard med to veje og fire til seks spor. 

Den østlige side af Strandboulevarden omdannes til en park, hvor der også bliver plads til ny cykelsti.

Projektet omfatter strækningen Nordre Frihavnsgade til Løgstørgade. Ved Århusgade tager den nye cykelsti fat i den kommende supercykelsti, Det Grønne Loop, som fører til Nordhavn. Parken og cykelstien skal stå klar i 2023. 

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »