Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
blaa blink politi

Pas på tricktyve

Den seneste tid har Københavns Politi modtaget mange anmeldelser om tricktyverier og lommetyverier. Nu har politiet samlet nogle gode råd til, hvordan man beskytter sig mod tricktyve.

Lommetyve er professionelle og bruger forskellige metoder til at stjæle værdigenstande. Det er både mænd og kvinder, og de arbejder ofte flere sammen. Tyvene går ofte efter mobiltelefoner. Senest er en 19-årig mand anholdt og sigtet for to tricktyverier begået i Indre By. I begge tilfælde blev der stjålet mobiltelefoner. Manden, som er udenlandsk statsborger, blev fremstillet i grundlovsforhør søndag, hvor han blev varetægtsfængslet i 16 dage.  

“I forbindelse med det ene tricktyveri brugte manden ’papirtricket’, som er en af de tre aktuelle metoder, vi gerne vil gøre opmærksom på,” udtaler leder af tyverisektionen i Københavns Politi, Nicklas Stage Poulsen. 

Papirtricket
En tricktyv bruger et stykke papir, f.eks. et bykort eller et A4-papir med tekst til at dække over en genstand. Det kan eksempelvis være en mobil på et cafébord. Mens tricktyven afleder opmærksomheden med papiret, bliver mobilen stjålet. Derfor: 

  • Vær opmærksom på din mobil eller andre ejendele, hvis en person henvender sig med et kort eller papir, når du sidder på en café eller restaurant
  • Undgå at placere dine værdigenstande fremme på bordet, når du er på restaurant eller café.

Dansetyven
Dansetyven afleder opmærksomheden fra tyveriet ved at ’danse’ med sine ofre og går ofte efter personer med synlige værdigenstande, som fralistes under ’dansen’. Dansetyvene begynder nogle gange med at give en high five eller beder ofret tage et billede, inden de bruger dansetricket. I flere tilfælde har vi også set, at de udgiver sig for at være flaskesamlere for at komme tættere på borgere, der sidder i byens parker. Derfor: 

  • Vær ekstra opmærksom på dine værdigenstande, især hvis andre personer går tæt på dig
  • Råb op, hvis du bliver udsat for tyveri. Tiltræk dig opmærksomhed, så andre ser, hvad der foregår. Det kan skræmme tyven væk

Den klassiske lommetyv
Lommetyven stjæler fra din taske eller jakkelomme, når du er uopmærksom. Det er ofte ved travle steder i byen som f.eks. Nørreport, Hovedbanegården og Kongens Nytorv. Derfor:  

  • Luk dine lommer og brug gerne inderlommen eller en taske med lynlås
  • Vær opmærksom på dine omgivelser
  • Dæk din pinkode ved brug af betalingskort 

Københavns Politi opfordrer til, at man med det samme ringer 1-1-4, hvis man skulle være så uheldig at blive udsat for et tyveri.

Close

Translate »