Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

PET holdt øvelse på Oslobåden

redningDer var gang i luftrummet over Nordhavn i mandags, 11. november. Om formiddagen kunne alle i nærheden af Oslobåden se og høre mindst to helikoptere over Oslobåden, og der blev enten firet noget ned på eller hejst noget op fra dækket, hvor mange mennesker blev set løbe rundt.

Øvelsen varede nogle timer fra cirka 9.30 til 11.30. Helikopterne forlod færgen, de landede ikke på Rigshospitalets heliplatform, men fortsatte mod vest. Pearl Seaways ankommer fra Oslo cirka kl. 9.00 og ligger tom i Københavns Havn indtil cirka kl. 17.00.
Gert Jakobsen, som er vice president i DFDS Group, oplyser til Nordhavn Avis, at der blot var tale om en øvelse.
”Det var politiet, der afholdt en sikringsøvelse, som vi medvirkede i,” fortæller han i en mail til avisen.

Han kan desuden oplyse, at det langt fra er første gang, DFDS er med i en øvelse.
”Vi har gjort det før, også i Norge, og vi laver i øvrigt jævnligt fælles øvelser med politiet og forskellige enheder i Frankrig, England, Tyskland, Sverige, Baltikum, Middelhavet – kort sagt alle steder, vi  driver større ruter.”
PET bekræfter over for Nordhavn Avis, at det var dem, der afholdt øvelsen, men derudover er efterretningstjenesten meget fåmælt.
”PET kan bekræfte, at der var tale om en øvelse. Det er PET’s opgave som sikkerhedstjeneste at opretholde et operativt beredskab. Derfor afholder PET løbende øvelser,” lyder det.

Close

Translate »