Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Plan for Kulpladsen aflyst – By & Havn ude af museumsplan

Arkitektkonkurrencen for Kulpladsen ved Svanemølleværket er aflyst. Og By & Havn træder ud af samarbejdet om det tekniske museum DTM 4.0 i Svanemølleværket.

Der bliver foreløbig ingen arkitektkonkurrence om udvikling af Kulpladsen nord for Svanemølleværket, og By & Havn kommer ikke til at deltage direkte i udviklingen af Teknisk Museum i Svanemølleværket. En plan om at købe Svanemølleværket af ejeren Ørsted bliver heller ikke gennemført, ligesom By & Havn ikke vil være  developer og bygherre på Kulpladsen. Det fremgår at en pressemeddelelse fra By & Havn 3. maj. 

Ikke direkte partner

Adm. direktør Anne Skovbro uddyber overfor Nordhavn Avis:

“Der har hele tiden været planer om at energiselskabet HOFOR skal have plads til et  energianlæg på Kulpladsen. Størrelsen og placeringen af energianlægget er ikke besluttet endnu, men vi kan bare se at det ikke er en god case for os længere. Der er ikke plads til både energianlæg og byudvikling på pladsen.”

Anne Skovbro forsikrer at By & Havn vil deltage aktivt i udviklingen af området omkring værket, og stadig er ejer af hele grundarealet.

“Derfor forpligter vi os selvfølgelig også til at det bliver et spændende område som bidrager til bylivet i Nordhavn. Vi kommer bare ikke til at byggeselv, ligesom vi heller ikke skal være med til at drive museum,” siger hun.

Ny model

Siden 2020 har By & Havn været partner i  Bygnings- og Udviklingsfonden DTM 4.0 sammen med Danmarks Tekniske Museum, Københavns Kommune HOFOR og Ørsted. 

Selskabet vil skabe et nationalt teknisk museum i værket, som også skal være en international kulturdestination i Nordhavn.

Formand for DTM 4.0 er Lars Liebst. Han udtaler at planen nu er at at få placeringen af HOFORs nye spidslastanlæg på plads, så fonden kan lave en plan for overtagelse af selve Svanemølleværket og udskrive en arkitektkonkurrence for værkets omdannelse.

”Vi afslutter samarbejdet med By & Havn om denne ejerkonstruktion i god ro og orden og intensiverer arbejdet med at realisere projektet i samarbejde med bl.a. Københavns Kommune, Ørsted, HOFOR. By & Havn ejer grunden, så de vil fortsat være en god og nær samarbejdspartner for os,” udtaler han i den fælles pressemeddelelse.

“Der er brug for et anlæg”

Sidste år udskrev By & Havn en arkitektkonkurrence for Kulpladsen nord for værket, hvor By & Havn gerne ville bygge en erhvervsejendom samt anlægge promenade og rekreative områder.

HOFOR har drøftet sagen om energianlægget gennem længere tid med By & Havn, Ørsted, Københavns Kommune og DTM 4.0

“Lige nu har vi et såkaldt spidslastanlæg inde i Svanemølleværket. Hvis og når der kommer et museum, har vi brug for et andet anlæg til at lave energi til bl.a. Nordhavn. Og det kommer til at fylde en del. Desværre kunne vi ikke få enderne til at gå op. Nu må vi afvente planerne fra  DTM 4.0 og så se hvor meget plads vi får brug for på Kulpladsen,” forklarer Områdechef for Byudvikling i HOFOR, Nana Gees.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »