Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Politiet delte otte bøder ud på en time

En flok betjente var på job i Nordhavn onsdag 19. februar. De kiggede efter ulovlige venstresving og cyklister, der kører på fortovet. 

Der var regn og vind i luften onsdag morgen, da nærpolitiet havde allieret sig med to betjente fra færdselspolitiet for at holde en mindre trafikrazziai det berygtede kryds mellem Kalkbrænderihavnsgade og Vordingborggade, som er meget belastet af trafik især om morgenen.

”Det er især venstresvingene fra Vordingborggade, vi holder øje med i dag,” fortæller Jonas Wybrandt til Nordhavn Avis. Han er leder af Nærpolitiet og havde inviteret avisen med på aktionen.

Der gik da heller ikke mange sekunder, før den første bilist var i fælden, formentligt fordi han/hun hellere ville hurtigt til venstre ad Kalkbrænderihavnsgade og ud på motorvejen i stedet for at skulle køre ligeud til Nordhavn for at vende der.

Det blev takseret til 1500 kroner, og sådan gik det også for fem andre bilister den time, politiet var til stede i krydset. Alle seks bilister havde trodset hele fire færdselstavler – tre af dem sidder i Vordingborggade – om at man ikke må dreje til venstre.

”Der er også et par stykker, der beslutter sig for at køre ligeud alligevel, når de får øje på os,” siger Jonas Wybrandt med et smil. 

politiMå man ikke cykle på fortovet?
Men ikke nok med det, så er der rigtig mange cyklister, som kører en tur hen over fortovet, når de skal på arbejde på krydsets nordøstlige hjørne, hvor advokatvirksomheden Kromann Reumert ligger. 

I flokke kørte cyklisterne hen over fortovet på trods af, at politiet stod der, og mange af dem anede tilsyneladende ikke, at det er ulovligt at krydse et fortov på cykel. Det fik de en reprimande for.

”Det ligner at man gerne må krydse på cykel, fordi der er en rampe på den anden side, og nogle af dem, vi har talt med i dag, er udlændinge og kender måske ikke de danske regler så godt, men det er altså forbudt,” siger Jonas Wybrandt. 

Han har taget et par billeder af forholdene, og nu vil han sende dem til Københavns Kommune, så der måske kan laves en bedre løsning for de mange cyklister, som bryder loven hver dag uden at vide det.

politiEn enkelt af dem, der cyklede på fortovet, gjorde de i så høj grad, at vedkommende modtog en bøde på 700 kroner. Der var også en fodgænger, som var så ‘uheldig’ at løbe direkte gennem morgenregnen i armene på politiet, da han krydsede Kalkbrænderihavnsgade i den ende af lyskrydset, hvor der ikke er fodgængerovergang. Det kostede ligeledes 700 kroner til statskassen.

Politiet havde sin mobile politistation med til Nordhavn, så man kunne komme forbi og klage sin nød eller gøre opmærksom på, hvad der gør en utryg i hverdagen. Der var omkring 10 kunder i butikken, som alle gav udtryk for, at de var glade for politiets tilstedeværelse.

Politiet har ikke travlt i Nordhavn

Mobil politistation besøger Århusgade

Hold dine børn væk fra Nordhavns trafik – den er for farlig

Close

Translate »