Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
havnepoliti havn politi

Politiet er klar på vandet

Sejlsæsonen er i gang, og derfor er Københavns Politi stukket til søs med sin patruljebåd i Københavns Havn. 

”Vi er der for at sikre, at alle kan færdes trygt i havnen. Vi vil gerne minde folk om, at man skal overholde de gældende regler. Ellers kan der opstå farlige situationer,” siger Thomas Ahlburg fra Københavns Politi, som er ansvarlig for den maritime indsats.

Indtil videre er der givet “et par enkelte” bøder til sejlende.

”Generelt har de sejlende, som vi indtil nu har mødt, overholdt reglerne. De få bøder er givet til nogle bådførere, som sejlede for stærkt eller ikke havde relevant certifikat,” siger Thomas Ahlburg.

Københavns Politi vil sommeren igennem patruljere i havnen i tæt samarbejde med kommunens havneværter.

De vigtigste havneregler:

Når man sejler i Københavns Havn, må man højst sejle med en fart på 6 knob i hovedløbet og 4 knob i kanalerne. I Kalvebodløbet er hastighedsgrænsen 5 knob. (1 knob= 1 sømil pr. time = 1,852 km pr. time)

Man må ikke sejle på vandscooter, jetski, kitesurfing, windsurfing og lignende.

Føreren af en speedbåd skal kunne fremvise speedbådscertifikat, duelighedsbevis eller tilsvarende, samt forsikringspapirer.

Der er ikke krav om formelle kompetencer for at sejle et fritidsfartøj under 15 meter, medmindre det falder ind under reglerne for speedbåde.

Alle skal have redningsvest på.

For fartøjer, som kræver speedbådscertifikat eller duelighedsbevis er promillegrænsen 0,5. Alle, som færdes på vandet, skal kunne føre deres fartøj forsvarligt og uden fare for egen og andres sikkerhed.

Støj fra forstærket musik er forbudt i tidsrummet kl. 22-07. Så dem, der bor langs havnen, også kan få lidt nattero.

Det er kun tilladt at bade i havnens afmærkede badesteder, hvor der er skilte med ’badning tilladt’. Denne regel er lavet for din egen sikkerheds skyld.

Der gælder også regler for SVanemøllebugten!

Hent og download havnereglementet for Københavns Havn.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close