Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Politiet har ikke travlt i Nordhavn

politiSidste mandag stod nærpolitiet klar i Århusgade til at tage imod borgernes bekymringer og spørgsmål.
Men der kom ikke mange, og generelt er Nordhavn et meget, meget roligt område.

Der var da et par meget unge Nordhavn-borgere, der syntes, det var rigtig spændende med en ægte politibil i gaden, da nærpolitiet – med Martin og Jonas i front – var på en times visit med den mobile politistation i mandags.
Det vil nok være lidt over målet at betragte det som en succes, siger politibetjent Martin Rump, da Nordhavn Avis fanger ham efterfølgende.
Det kan skyldes årstiden eller tidspunktet, men generelt giver det nok lidt mere, når vi står med den mobile politistation i belastede områder, siger han.
Om kort tid får politiet både roll-ups og andre ting, der kan gøre besøgene mere synlige, for på Østerbro har borgerne en tendens til at tro, at når politiet er på besøg, så er det fordi, de er ude at løse en konkret opgave, hvilket for eksempel ikke var tilfældet i mandags.

Ring til Martin
Nordhavn er derudover meget langt fra et belastet område. Den ordning, der hedder Din betjent, har da heller ikke glødende telefonlinjer fra Nordhavn.
I mandags handlede borgernes få henvendelser da også mest om trafik og saltning, som er opgaver for henholdsvis færdselsafdelingen og kommunen.
Men politiet vil meget gerne gøre opmærksom på Din betjent-ordningen.
Man kan ringe til os, hvis man har en tilbagevendende bekymring. Det kan for eksempel være, at nogle unge mennesker begynder at sidde om et bord i den samme kælder og ryge hash hver dag. Så tager vi meget gerne ud og snakker med dem, siger han og understreger, at fordelen ved nærpolitiet er det indgående lokalkendskab, de har.
Det har blandt andet betydet, at politiet har været på visit, når sommeren giver Nordhavn et stort opbud af unge gæster med hang til musik og øl.
Det er nærpolitiet klar til at holde øje med igen til sommer.
Men vi skal jo ikke opfinde opgaverne for at komme herud, og når der er mere brug for os andre steder i København, tager vi derhen.

Ikke biljagter hver dag
Martin Rump har siddet i forskellige stillinger i Københavns Politi, men nu er han en del af nærpolitiet Nordøst, som dækker Nørrebro, Østerbro og Nordhavn i samarbejde med hans faste makker i nærpolitiet, Jonas Strand, som har været på Østerbro i otte år.
Biljagter, skyderier og afsløringer af en kriminel underverden skal man dog spejde langt efter i Martin Rumps hverdag.
Nej, det er der ikke meget af, men jeg har været 20 år i politiet, og det passer mig fint, smiler han.

Close

Translate »