Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
utryghed sandkaj sloeret 1608

Politiet: I år var der fredeligt på Sandkaj

Sommeren 2022 har været markant roligere hvad angår støj, tis og ulovlig badning i Nordhavn. Det mener Københavns Politi, som roser samarbejdet med grundejerforening, kommune, fritidsklubber og beboere.

”Denne sommer har vi fået markant færre henvendelser om det, vi kalder musik og støj til ulempe og anden generende adfærd – både de akutte til vores vagtcentral og til de lokale betjente i området, der hyppigt patruljerer i Nordhavn, og samtidig hører vi fra borgere og samarbejdspartnere, at de også har oplevet langt færre udfordringer i år,” siger leder af nærpolitiet i Nordhavn, Thomas Ahlburg.

Han er med i det lokale dialogforum i Nordhavn med deltagelse af nærpolitiet, kommunen, repræsentanter fra beboerforeninger og erhvervslivet. Her er sommersæsonen 2022 lige blevet evalueret, og alle er enige om, at den har adskilt sig positivt fra de foregående somre. Årsagen til den positive udvikling kan skyldes flere ting, mener politiet:

  • I år har samarbejdet mellem Skole, socialforvaltning og politi (SSP) haft en målrettet indsats med tilstedeværelse i området ved Sandkaj badezone fra maj til august, hvor de har opsøgt og vejledt især unge mennesker.
  • Lokale fritidsklubber lavet en ”forpost” i Nordhavn hen over sommeren, hvor de også har været dagligt til stede for at hjælpe og være i kontakt med de unge i området.
  • Nærpolitiet haft en øget tilstedeværelse både på vandet og til fods.
  • Det samme har private vagter.
  • Der har været en koordineret og målrettet indsats med kommunens havneværter.
  • SSP og nærpolitiet har også skærpet kommunikationen om badereglerne og delt By  & Havns foldere via Aula til elever og deres forældre, samt i en engelsk version til hoteller langs havnen. 
  • Desuden har politiet lavet videoer om baderegler og adfærd for sejlende, der er delt på sociale medier.
  • Siden sidste år er der desuden etableret flere badezoner i byen, hvilket også kan have taget lidt af presset fra det ofte tætpakkede område langs kajen i Nordhavn.

”Nøgleordene må være dialog og oplysning. Alle vores samarbejdspartnere i området har ydet en stor indsats med at opsøge de – især unge – som har hængt ud og festet i området og fået snakke med dem om reglerne, og det har i langt de fleste tilfælde virket,” siger Thomas Ahlburg.

LÆS: Sandkaj slog alle tre havnebade i besøg 

LÆS: Intet vagtværn på Sandkaj lige nu – men musik forbydes

LÆS: Fritidsklubber laver forpost på Sandkaj

{module title=”Nordhavn”} 

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »