Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

POP-UP-DRIVE-IN BIO i Nordhavn indtil 10. maj

Meyers og Cinemateket, der hører under Det Danske Filminstitut, inviterer nu til pop-up drive-in-bio med indbyggede madoplevelser ved Tunnelfabrikken i Nordhavn i 2.-11. maj. Projektet er muliggjort af Tunnelfabrikken, By & Havn, UnionKul, NREP, Big Bio Nordhavn og Cool Entertainment.

Over ti dage i maj kan man nyde biograffilm fra hver sit bilsæde ved Tunnelfabrikken. Otte forskellige film – heriblandt ’Thelma & Louise’, ’Pulp Fiction’, ’Mine Aftener i Paradis’ og ’Blinkende lygter’ – er på plakaten i Nordhavns midlertidige biograf.

Meyers kokke fra Restaurant SULT i Cinemateket, der skulle have genåbnet efter længere tids renovering samme dag, som Danmark begyndte at lukke ned, sørger for forplejningen. Menuen står på friterede arancini-riskugler, Big Kahuna Burgers (den fra ’Pulp Fiction’) og cheesecakes med rabarber ind gennem bilruden.

Initiativet er udtænkt, planlagt og koordineret på få uger via en ivrig mailkorrespondance og online-møder mellem de bærende kræfter fra Det Danske Filminsitut, foreningen Apple Flower Festival og Meyers, og det glæder sidstnævntes grundlægger, Claus Meyer:

”Når man virkelig godt kan lide at skabe øjeblikke, der glæder andre, så bliver man sat noget tilbage af Corona. Men så opstår der heldigvis nye idéer, som man kan gribe. Jeg håber, at vi med drive-in biografen kan skabe en oplevelse, som folk vil mindes længe, og samtidig bidrage til at give folk lyst til at gå lidt mere i biografen, når Danmark åbner op igen. En stor tak til Thomas Vibe fra AppleFlower for den gode idé og til Tunnelfabrikken for at stille grunden til rådighed.”

Også for Filminstituttets vicedirektør Jakob Buhl Vestergaard har det været vigtigt at gå nye veje: ”Biograferne lider i øjeblikket – og det samme gør publikum. Med den nye pop-up drive-in-bio håber jeg, at folk, trods den naturlige afstand mellem bilerne, vil blive mindet om den følelse af fællesskab og samvær, som biografoplevelsen står for, og som vi åbenlyst sulter efter. Det her er det tætteste, vi kommer for tiden, og det skal nok blive sjovt.”

Thomas Vibe fra foreningen Apple Flower Festival glæder sig til at tænde lyset på pladsen:
Jeg drømmer også om, at det her initiativ kunne være anslaget til noget større. Måske et open-air-kulturhus, der kan danne rammen om koncerter, talks, mad og andre kulturoplevelser under åben himmel.”

FAKTA:
Verdens Bedste Køretur: Pop-up drive-in-bio i Københavns Nordhavn:
Hvornår? 2.-11. maj 2020. Filmstart 30 minutter efter solnedgang, ca. kl. 21:15. Pladsen åbner kl. 20. 
Hvor? Pladsen foran Tunnelfabrikken, Nordsøvej 11, 2150 Nordhavn
Hvor meget? 295 kr. pr. person inkl. mad fra Restaurant SULT i Cinemateket •
Hvordan: Billetter købes som en pakke med film og mad via www.cinemateket.dk
Hvad? Se det fulde filmprogram herunder. Filmene til 10. og 11. maj vil være re-runs af de foregående dages to mest populære film.
Hvor mange? Der bliver plads til mellem 150 og 200 biler i biografen. Filmenes lyd leveres via bilradio på FM-båndet.
Billetter? Der kan købes billetter til mellem 1 og 4 gæster i hver bil. Billetsalget er netop skudt i gang.
Hvem? Verdens Bedste Køretur er skabt i et samarbejde mellem Meyers, Cinemateket, og foreningen Apple Flower Festival. Tak til Tunnelfabrikken, By & Havn, UnionKul, NREP, Big Bio Nordhavn og Cool Entertainment for støtte.

Hvilke film?
Thelma & Louise Lørdag den 2. maj kl. 21:15 Engelsk dialog
Pulp Fiction Søndag den 3. maj kl. 21:15 Danske undertekster
Casablanca Mandag den 4. maj kl. 21:15 Danske undertekster
Taxi Driver Tirsdag den 5. maj kl. 21:15 Engelsk dialog
Mine aftener i paradis Onsdag den 6. maj kl. 21:15 Danske undertekster
Blinkende lygter Torsdag den 7. maj kl. 21:15 Danske undertekster
Festen Fredag den 8. maj kl. 21:15 Dansk tale
Blade Runner: The Final Cut Lørdag den 9. maj kl. 21:15 Dansk tale

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »