Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
sail gp a1

Vandvidsrace med katamaraner ud for Nordhavn til august

SailGP vender tilbage til Danmark i 2022 ud for Nordhavn.

Verdens mest hæsblæsende kapsejlads, SailGP, har igen Danmark med som vært i 2022. Denne gang i Nordhavn, hvor ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix finder sted 19.-20. august 2022. Her kan danske sejlsportsfans opleve sejladsen på helt tæt hold fra tilskuerpladserne på Oceankaj, hvor bådene vil udkæmpe dueller tæt på land med en topfart på næsten 100 kilometer i timen.

 Det danske SailGP-hold glæder sig til at vise deres F50-katamaran ‘Holger Danske’ frem på hjemmebane:

“Vi kan næsten ikke vente med at sejle kapsejlads og vise Dannebrog frem med København som kulisse. SailGP i Aarhus var virkelig uforglemmelig. Jeg ved, at danskerne igen vil strømme til for at støtte os i København og holde en kæmpe fest.,” siger skipperen på det danske hold, Nicolai Sehested.

Københavns overborgmester, Lars Weiss (S), glæder sig over, at København skal være vært for de kæmpestore F50-katamaraner.
”Vi er stolte af vores fantastiske havn i København, der er så ren, at man kan bade i den. Nordhavn bliver en fantastisk ramme for SailGP, der vil give københavnerne og byens besøgende en sejlsportsoplevelse i absolut verdensklasse,” siger Lars Weiss.

Nogle af hovedkræfterne bag at få SailGP tilbage til Danmark er Wonderful Copenhagen og Sport Event Danmark. 
”Med en event som SailGP – med katamaraner, der suser hen over vandet ud for København – opnår vi både stor international interesse for at følge eventen, en stærk mulighed for at fremvise, hvad hovedstaden kan som eventdestination og en eksponering af København fra en maritim vinkel med udgangspunkt i vores havn og dens rene vand,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen. 

I 2021 afholdt SailGP sit Grand Prix i Århus. SailGPs sæson 2 er stadig i gang og fortsætter i Sydney 17. og 18. december med Australiens Sail Grand Prix. Sæsonen afsluttes med SailGP-finale i San Francisco 26. og 27. marts 2022.

Tidsplanen for SailGP sæson 2022-2023:

15. maj 2022 – Bermuda SailGP præsenteret  | Bermuda

19. juni 2022 – United States Sail Grand Prix | Chicago Navy Pier, USA

31. juli 2022 – Great Britain Sail Grand Prix | Plymouth, England

20. august 2022 – ROCKWOOL Denmark SailGP | København, Danmark

11. september 2022 – France Sail Grand Prix | Saint-Tropez, Frankrig

25. september 2022 – Spain Sail Grand Prix | Andalusien – Cádiz, Spanien

12. november 2022 – Dubai Sail Grand Prix | Dubai

2023 – New Zealand Sail Grand Prix | Christchurch, New Zealand

SailGP er kapsejlads på en helt ny måde. SailGP er et årligt, globalt sportsmesterskab med højteknologiske F50 katamaraner og ærefrygtindgydende præstationer fra atleter i verdensklasse. De tilskuervenlige, kystnære Grand Prix’er sejles i nogle af verdens mest ikoniske havne, hvor rivaliserende landshold kæmper mod hinanden og med naturens kræfter i identiske avancerede F50-katamaraner, der er konstrueret til intens kapsejlads med hastigheder, der når op på mere end 50 knob (næsten 100 km/t). Hele sæsonen kulminerer med et $1 million vinder-tager-alt matchrace. SailGP blev grundlagt i 2018 og har hovedkontor i London og New York. SailGP.com.

 

Close

Translate »