Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Regnfuld vandring ud til Sydlige Strongpoint

Omkring 2000 Københavnere trodsede dagsregnen søndag 25. maj og gik i gummistøvler og rengtøj ud på Københavns nye, allermest østlige punkt. Tilbage på Lynetteholms jordmodtagecenter ventede varm kaffe og fire pølsevogne.

Simon og Poul fra Årsleff A/S er med til at bygge stendigerne på Lynetteholm. Simon kører med dumper, Poul lægger stenene ud på diget med gravemaskinen.  Arbejdsdagen er på 12 timer, og byggefolkene fra Jylland bor i en lille camping-by på Refshaleøen, når de får fri.
Poul bor i Lemvig, og arbejder herovre i syv dage i træk, hvorefter han holder fri i den følgende uge.
“Det kræver ret meget koncentration at lægge stenene ud én for én. Hver sten skal lægges i spænd mod de andre, så diget er stabilt. Så man er godt træt efter sådan en dag,” siger Poul.  Foto: Liselotte Duch

Regnen silede ned, men alligevel strømmede folk til jordmodtagecentret på Refshaleøen for at gå en af de tre gåture på og omkring Lynetteholm. Den længste tur på godt fire kilometer gik ud til et nyt stykke af Danmark helt mod øst. 

For et par kilometer ude i Øresund vokser en bugtet kyststrækning frem, og på dagen kunne man gå ud til et af de såkaldte strongpoints – et stenfremspring som skal sikre kystlandskabet mod stormflod.

Regn og vind slog mod regnfrakkerne – men når man nu var her, så skulle gåturen da også gennemføres. 

På vejen derud spottede Norehavn Avis bl.a. Overborgmester Lars Weiss, Adm. Direktør for By & Havn, Anne Skovbro, og bestyrelsesformand for By & Havn, Pia Gellerup.

Maria Hagadal og Flemming Pedersen er cyklet ud til Lynetteholm for at gå turen ud til strongpointet. Først ser de udstillingen med det kommende kystlandskab.Flemming følger meget med i de mange store byggeprojekter i København.
“I starten var jeg måske lidt skeptisk overfor Lynetteholm, men nu ser jeg det som et helt nødvendigt projeket. Dert handler om at skabe plads til alle. Det skal vi kunne som landets hovedstad. Folk fra hele landet skal kunne bosætte sig her. Der skal være plads til jyderne, som jeg siger. Og så er det en god idé at bruge vores overskudsjord til noget nyttigt,” siger Flemming.

Bagefter ventede der varm kaffe og hotdogs ved udstillingsteltet. Her kunne man komme i snak med folk fra Københavns Kommune, By & Havn samt byggefirmaet Årsleff A/S, som har omkring 50 mand i gang med at anlægge Lynetteholm.

I teltet kunne man også se nye plancher som viste udformingen af det nye kystlandskab, hvoraf første etape anlægges snart, og efter planen skal åbne for adgang i 2029. første etape bliver på størrelse med Botanisk Have.
Det samlede kystlandskab bliver på størrelse med Fælledparken, når det er fuldt etableret. Landskabet skal være et rekreativt naturområde, blandt andet med en ny badestrand til københavnerne.

.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel Få adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve
Close

Translate »