Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Rejsegilde for Danmarks største træhus

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har nu nået toppen i byggeriet af den nye træejendom Marmormolen.

AP Ejendomme har sammen med totalentreprenøren Pihlkonsortiet netop holdt rejsegilde for den 36 meter høje kontorejendom Marmormolen, som primært bliver opført med træ i de bærende konstruktioner.

“Marmormolen er med sine bærende konstruktioner i træ en helt særlig ejendom, som også kræver nogle ekstra kompetencer hos entreprenøren. De kompetencer har Pihlkonsortiet, og deres håndværkere leverer et rigtig godt stykke arbejde,” sagde Adm. direktør i AP Ejendomme Peter Olsson. Han fortalte også, at byggeriet ikke har lagt de svenske skove øde. Den mængde træ, som skal bruges til at bygge huset, svarer til det træ, som vokser op i de svenske skove – på en uge.

Marmormolen er tegnet af Henning Larsen og bliver opført på en 8.800 kvadratmeter stor grund. Ved at bruge træ i stedet for traditionelle betonelementer forventes det, at man kan reducere cirka 4.000 tons CO2 i direkte udledning, samtidig med at træet binder en mængde CO2, der først udledes, når og hvis ejendommen nedtages om op mod 100 år.

Overborgmester i Københavns Kommune Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig over, at Marmormolen primært bliver opført i massivt træ. Hun var også med til at markere håndværkernes store arbejde.
“Træ er et fantastisk materiale. Det er langt mere klimavenligt og kommer med et bedre indeklima. Marmormolen viser potentialet ved at bygge stort i træ. Jeg presser på for, at endnu flere af byens bygherrer vil tage lignende modige initiativer for at nedbringe CO2-udledningen af vores byggeri i byen. Det er en bunden opgave at mindske ressourceforbruget i byggebranchen og sætte fart på den grønne omstilling af Københavns byggeri,” sagde Sophie Hæstorp Andersen. 

Hos Pihlkonsortiet er der også stor tilfredshed med, at håndværkernes arbejde er blevet markeret med et rejsegilde. 
“Der er ingen tvivl om, at det er et projekt, som er med til at vise andre, at det kan godt lade sig gøre at bygge med materialer, der ellers sjældent bliver brugt på så store projekter. I Pihlkonsortiet ser vi nu frem til at tage hul på næste etape af Marmormolen,” sagde Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i Pihlkonsortiet.

Huset står lige nu i med søjler og etageadskillelser i rent træ. Af hensyn til brandsikkerheden bliver lofterne snart beklædt i et brændhæmmende materiale. Men søjlerne bliver stående i rent træ.

Fakta om Marmormolen:
Højde: 36 meter
Antal kvadratmeter: 28.000
Antal etager: Otte
Hvor kommer træet fra: Södra i Sverige og Mayr-Meinhof Holz i Østrig
Bygningen forventes at stå klar i 2025
Forventet reduktion på ca. 6.660 ton CO2 på råhuset
Byggeriet stiler efter en DGNB-platin certificering.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »