Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Robotbussen kørte sidste runde

Det er ikke med operatørens gode vilje, men nu er det slut med at hoppe på den selvkørende shuttle-bus fra selskabet Holo i Nordhavn.

Ruten, som blev lanceret i sensommeren forrige år, får ikke mulighed for at fortsætte, oplyser operatøren Holo. Busruten stoppede fredag.
Projektet var det andet af sin art i Danmark, efter at en lovændring i 2017 åbnede op for, at der kunne testes selvkørende køretøjer på offentlig vej. Siden har det vist sig vanskeligt at få godkendt projekterne, som der indtil nu kun er fem eksempler på i Danmark. Heraf er foreløbig kun to i gang med at teste på offentlig vej. Udover Nordhavn kører busserne også på en rute i Aalborg.

Men i Nordhavn er det altså nu slut, hvilket ifølge Holo skyldes, at det ikke har været muligt at få ændret eller udvidet ruten i Århusgadekvarteret, hvor bussen kørte på en knap 1 kilometer lang rute.

Uden mulighed for at udvide eller ændre ruten har vi i samarbejde med vores partnere i Avenue-projektet fundet frem til, at det ikke bliver muligt at indfri vores mål og få de erfaringer, der var planlagt, med den nuværende tilgængelige rute i Nordhavn, oplyser selskabet.

Holo lægger vægt på, at det har været en vanskelig proces med at få godkendelsen til projektet i Nordhavn fra de danske vejmyndigheder.

Derfor er det også med stor beklagelse, at vi nu lukker ned for vores aktiviteter før tid. Forhåbentlig ændrer man den måde, godkendelsen af forsøgsprojekter i Danmark foregår på, så der opstår muligheder for at etablere nye ruter i Danmark, skriver Holo.

Når Nordhavn-projektet lukker, er der udsigt til, at busserne kommer til at køre på universitetet DTU i Lyngby, hvor det såkaldte Linc-projekt vil teste, hvordan en nyudviklet app spiller sammen med den selvkørende shuttle og de “beacons”, der er sat op på universitetets område.

Ifølge nyhedssitet MobilityTech har der tidligere været kritik af den danske forsøgsordning fra Holo, som tidligere gik under navnet Autonomus Mobility. Også Linc-samarbejdet, som agter at få selvkørende busser ud at køre i Lyngby, har været kritisk. I Danmark blev der i 2017 vedtaget en ændring af færdselsloven, som tillader forsøg med selvkørende køretøjer. 3,5 år efter er der kun igangsat to projekter med selvkørende minibusser – og tre er på vej. Kritikken går på, at Danmark blandt andet mangler en fælles strategi, hvis man virkelig ønsker udviklingen af selvkørende teknologi.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »