Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Så er der bogfestival for børn

boernelitteraturKøbenhavns børnelitteraturfestival ’Vi elsker bøger’ hylder vidunderlige venskaber i børnelitteraturen fra 17.-21. marts. I år afvikles festivalen digitalt, men der er alligevel masser af arrangementer.

Børnelitteraturfestivalen ’Vi elsker bøger’ samler for tredje år i træk børn og deres voksne om børnelitteraturen. Festivalen afholdes digitalt i år, grundet Covid-19, men under temaet ”Vidunderlige venskaber” har Københavns Biblioteker lavet en masse online arrangementer både til børneværelset derhjemme og til gåturen rundt i byen.

I stedet for at lade alting gå i stå på grund af corona, så står vi med et stærkt festivalprogram, der giver nye veje for børn til at opdage, opleve og udforske børnelitteraturen hjemmefra, rundt om i byen og forhåbentlig på vores biblioteker når vi åbner igen, siger festivalleder for ’Vi elsker bøger” Tanne Søndertoft.

Vidunderlige venskaber
I år hylder festivalen de vidunderlige venskaber, som man kan finde i børnelitteraturen. Om det så er Ronja Røverdatter og Birk, Peter Plys og Grisling, Mis & Mus eller Harry, Ron og Hermione. I det gode venskab, lærer man sig selv at kende, man dannes som menneske og udvikler sig til den man bliver. At tale om venskaber, kan også være at tale om mobning, ensomhed og at være ”på kanten af fællesskabet” –også her danner børnelitteraturen et godt udgangspunkt for en samtale om noget, der ellers kan være svært at sætte ord på.

Livestreams og litterære gåture
Familieprogrammet byder på en bred vifte af forskellige boglige arrangementer i festivalperioden. Hen over festivalens fem dage vil det være muligt at opleve læsedyster, højtlæsning, booktalks, forfattermøder, kreative workshops, udendørs quizzer og meget mere. Der er aktiviteter at finde i samtlige bydele med noget for enhver smag.

bibliotekKom i mesterlære på den digitale tegnestue
Prøv dine kunstneriske færdigheder af på en tretrinsraket af masterclasses. Søndagsprogrammet står nemlig i illustrationernes tegn, hvor de deltagende kan komme i forment selskab med illustratorer og forfattere. Her vil StineStregen, kendt for sine charmerende hverdagsbetragtninger i ”Myntes Dagbog”-bogserien, og Niels Bo Bojesen, illustratoren bag den karakteristiske streg i Vitello-bøgerne, tegne og fortælle fra deres respektive universer. Og med Manga Workshop Denmark, som også optræder via livestream samme dag, kan de tegneglade børn og deres voksne få lov til at afbillede deres favoritkarakterer fra børnelitteraturen i bedste manga-stil.

Fakta om ‘Vi elsker bøger’

  • Vi elsker bøger er Københavns store børnelitteraturfestival arrangeret af Københavns Biblioteker. Festivalen blev afholdt første gang i 2019 og i år er festivalen tilbage for tredje gang 17.-21. marts.
  • Vi elsker bøger har fokus på at fejre litteraturen og læselysten hos børn og bidrage til gode læseoplevelser. Festivalen henvender sig til børn og børnefamilier i alderen 0 til 12+, skoler og fagprofessionelle.
  • Programmet byder i år byder på bl.a. online workshops, litterære gåture, bogskattejagter i byen, quizzer, booktalks, konkurrencer, højtlæsning og meget mere.
  • Der er både online- og udendørsaktiviteter. Se de forskellige arrangementer her: https://bibliotek.kk.dk/section/oplev-festivalen-udendoers-og-digitalt
  • Alle kan frit deltage på festivalen. Der bliver livestreamet tegneworkshops, booktalks og meget mere på Facebook. Udendørsaktiviteterne foregår med app’en Woop i en række bydele, som man finder her: https://bibliotek.kk.dk/section/udendoersaktiviteter.
  • Alle festivalarrangementerne er digitale eller på egen hånd, så de overtræder ikke de gældende corona-restriktioner som fx forsamlingsforbuddet.
  • Hjemmeside: https://bibliotek.kk.dk/vielsker
  • Facebook: https://www.facebook.com/koebenhavnsboernebiblioteker
  • Instagram: @koebenhavnsboernebiblioteker
Close

Translate »