Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Så er der gang i Kanelstuen – og alle de andre stuer i Børneflokken

boerneflokkenKom med indenfor hos Børneflokken Orienten, som åbnede i januar. Her er lækre faciliteter, glade børn og nye voksne.

Der er stadig kun halvt så mange børn, som der kommer til at være i Børnehuset Orienten. Men Safranstuen, Muskatstuen, Kanelstuen, Peberstuen og Chilistuen er åbne og har været det siden slutningen af januar.

”Det tog personalet lang tid at finde på navne til stuerne, og vi var også omkring et vandtema, som kunne passe godt til Nordhavn,” fortæller Gitte Haff-Jensen, der er souschef i Børneflokken Orienten.

boerneflokken”Men vi syntes, at navnene på stuerne skulle afspejle, at vi er i Børneflokken Orienten, og så blev det krydderier,” smiler Gitte, mens hun viser rundt på stuerne og fællesarealet, som – naturligvis – har fået navnet Bazaren.

Der var oprindeligt tale om at kalde hele institutionen Sassnitzgade efter husets adresse, men man frygtede, at hverken børn eller voksne ville blive fortrolige med det komplicerede navn.

Store flytteweekend
Fra Bazaren er der kig til en legeplads, som kan blive færdig når som helst. Bogstaveligt talt.

”Vi kigger hele tiden ud og holder øje med den, for nu må det snart være. Men de skal vist lige have sat noget lys op,” siger Gitte håbefuldt.

Indtil videre har børn og voksne gjort brug af den offentlige legeplads i Bordeauxgade og Konditaget, som også ligger inden for rækkevidde fra Orienten.

”Men det er noget andet at have sin egen legeplads, som man lige kan gå ud på,” siger Gitte.

De 47 børn, som foreløbigt har fundet vej til Orienten, kommer til dels fra den nu nedlagte institution på toppen af Egmont Kollegiet, og resten er lokale børn, som lige er startet.

”Men i lang tid har forældre til børn i Nordhavn vidst, at vi skulle flytte herud, så mange har haft deres børn på Nørre Alle indtil nu,” siger Gitte Haff-Jensen, som har været ansat i Børneflokken i 21 år, mens den har ligget på toppen af Egmont Kollegiet. 

boerneflokkenFlytningen har givet lidt af en overarbejdspukkel, for den skulle foregå i weekenden, men det har også bidraget med noget positivt.

”Det gik over al forventning, selv om vi var på arbejde 14 dage i træk. Men det gav et energiboost at træde ind i noget nyt, og det var en god samarbejdsøvelse for en ny personalegruppe.”

Ud af de 18-20 voksne, der har deres daglige gang i Orienten, er cirka halvdelen nye, og mange af dem er kun lige ved at blive ansat nu.

Ingen rør der drypper
Gitte viser ud i køkkenet, hvor de to medarbejdere er i gang med dagens ret, som består af rug/risengrød, som skal toppes med persille/æbledrys. Der er god plads i køkkenet, lager til tørvarer og et direkte kig ud i Bazaren, hvor børnene samles til morgenmad.

”Det fede er faciliteterne. Vi kom fra gamle lokaler, hvor der var rør, der dryppede, og lyset ikke altid virkede. Herude er der mindre vedligehold på sigt,” siger Gitte, som dog ellers bruger en del energi på udbedringer af fejl i forbindelse med byggeriet. 

Der mangler også stadig småting som reoler i depotrummet, men til gengæld har børnene første parket i forhold til at holde øje med byggeriet i Nordhavn.

Når alle er på plads, kommer Børneflokken Orienten til at rumme 80 børn, 10 pædagoger, fem pædagogmedhjælpere, en gårdmand, to køkkenmedarbejdere, og oveni det kommer souschefen Gitte Haff-Jensen og den øverste leder, Anne Henriksen. De to udgør også ledelsesteamet i Børneflokken Vordingborggade.

boerneflokken”Vi var bange for, at vi ikke ville få plads”

Nordhavn Avis har mødt en glad mor, som netop har hentet sine børn i Børneflokken Orienten. Nina Donovan Anker er mor til Victor på tre og August på et år.

Hvordan er det at starte i Børneflokken Orienten?
Jeg synes, der er god ro derovre, selv om der er mange børn, der skal køre ind på én gang. Vi har følt os velkomne, og vi kan mærke, at personalet også har glædet sig. Vi var bange for, at vi ikke ville få plads, eller at det ene barn ville få plads men ikke den anden. Kommunen havde ret svært ved at sige, hvor mange nye børnehavebørn, der ville blive plads til. Først i december turde vi tro på det.

Hvad betyder det for området at have egen børneinstitution?
Vi har boet her siden 2016 og har savnet at have vores egen institution. Det er endnu et skridt på vejen i retning af at blive en selvstændig bydel, at føle sig hjemme og få den der village-følelse, som vi alle sammen drømmer om. Og for mig er det livskvalitet at have sine børn så tæt på hjemmet.

Kom på rundvisning
Har du børn, der går eller skal i vuggestue eller børnehave, så kom på rundvisning i Børneflokken Orienten i Sassnitzgade 8. Det er 2. marts og 16. marts og fremover første og tredje mandag i hver måned. Man kan tilmelde sig via institutionens hjemmeside.

 Børneflokken kommer til Orienten

Close